Turism

PROMOVARE TURISTICĂ: Cum își va atrage Onceștiul vizitatorii

vineri , 21 apr 2017, ora 15:05       de Narcisa Chișiu       Turism

 Comuna Oncești are un centru de informare turistică. Acesta și-a început activitatea în urmă cu trei săptămâni. Scopul centrului este de a promova potențialul turistic al zonei, dar și al comunelor și satelor învecinate. Un prim pas în acest sens a fost realizat deja prin participarea comunei Oncești la festivalul Paști în Maramureș, organizat la Muzeul Satului din Sighetu Marmației.


În momentul de față personalul centrului, un agent de trism și un ghid turistic, derulează activități de organizare a centrului.

”Instalăm programele pentru calculatoare și imprimantă, aranjăm centrul și birourile ca să fim pregătiți pentru vârful de sezon. Am început deja să lucrăm la realizarea hărții turistice a comunei Oncești. Pentru a realiza această hartă, pe lângă activitatea de cartografiere pe care o facem în birou, pe calculator, urmează să avem și o activitate de prospectare turistică în teren. Urmează să înregistrăm coordonatele geografice ale obiectivelor turistice cu GPS-ul, să completăm niște fișe de prospectare și să facem fotografii. Vom merge la meșteri populari din localitate, la pensiunile turistice și la obiectivele turistice de pe teritoriul comunei”, spune Ioana Măran, agent de turism la Centrul de informare Oncești.

Pe lângă aceste activități, la centru se derulează și alte proiecte.

”Deja am început să facem fotografii cu oameni îmbrăcați în port popular, cu case și porți de lemn și în general cu pisajele de primăvară din sat. Vrem să avem cât mai multe fotografii pentru a le posta pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul centrului de informare turistică”, declară Ioana Măran.

Principalele obiective turistice din comuna Oncești sunt de natură antropică, incluzând  arhitectura tradițională din lemn. Importante sunt și siturile din epoca bronzului și din perioada medievală, situate în sat și pe dealurile Onceștiului, Măgura și Osoi. Dintre obiectivele naturale de interes turistic sunt de amintit izvoarele minerale și în general relieful deluros cu peisajele specifice depresiunii Maramureșului. Activitățile agricole specifice și portul tradițional se constituie și ele în atracții turistice.

”La centru există deja câteva materiale promoționale care au fost realizate prin proiectul prin care s-a înființat Centrul de informare turistică, o broșură și un CD de promovare a comunei Oncești și a satelor vecine”, precizează Ioana Măran. 

Mai sunt câteva materiale de promovare a Maramureșului, broșuri și hărți primite de la alte centre de informare turistică ce funcționează de mai mult timp.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM