Economic

PROIECTE TRANSFRONTALIERE: S-ar putea lăsa cu investiții la mai multe obiective din Sighet

miercuri , 7 mar 2018, ora 21:01       de Dana Berci       Economic

 Pe baza unor proiecte transfrontaliere care se adresează României și Ucrainei, ar urma să se facă investiții la mai multe obiective din Sighetu Marmației. În proiect sunt incluse Casa Elie Wisel, Casa Muzeu Dr. Ioan Mihaliy de Apșa, Muzeul Maramureșului, dar și Spitalul Municipal. Administrația locală sigheteană consideră că aceste proiecte sunt o oportunitate importantă pentru țările partenere.


Primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, spune că deocamdată proiectul este în stadiul întocmirii documentațiilor, iar perioada de implementare poate să ajungă până la 2 ani.

În cadrul acestui proiect se vor reabilita și mai multe case de lemn de la Muzeul Satului.

Mai multe case și anexe de la muzeul în aer liber din Sighet au nevoie de reparații și de lucrări de întreținere întrucât au ajuns într-un stadiu avansat de degradare. Prin aceste lucrări de restaurare se urmărește și creșterea numărului de vizitatori.

Proiectul este unul complex și nu se referă doar la investiții ci și la stabilirea unor colaborări între țările implicate.

Reprezentanții muzeului spun că își doresc ca din banii primiți prin acest proiect să achiziționeze și echipamente moderne pentru tratarea și întreținerea lemnului.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM