Economic

PROIECTE: Investiții peste investiții în Oncești, în educație, sănătate, turism și nu numai

marti , 24 apr 2018, ora 15:08       de Dana Berci       Economic

 Onceștiul este o comună în dezvoltare. Administrația locală a demarat mai multe proiecte pentru modernizarea localități, dar și pentru crearea de  locuri de muncă. Educația, sănătatea și turismul sunt câteva dintre domeniile în care se investește pentru dezvoltarea comunității.


Pentru o parte din proiecte lucrările au demarat, iar celelalte sunt în stadiul depunerii documentației.

”Acum lucrăm la proiectul de apă-canal, este în derulare. Lucrăm și la proiectul de asfaltări pe care trebuie să îl depunem în 30 de zile pentru care avem finanțarea, avem un proiect pentru un buldoexcavator, chiar azi avem o verificare în teren, precum și un proiect pentru un drum agricol. Sperăm ca din banii care vor rămâne după licitații să facem și acel drum agricol pentru că va fi o centură a comunei”, a explicat Matei Godja, primarul comunei Oncești.

În atenția adminsitrației locale se află și copiii pentru care se dorește constuirea unei gărdinițe, precum și o sală de sport.

”Am depus un proiect și pentru o grădiniță cu 3 săli de clasă, o sală de sport. Încă nu am semnat contractele, dar din verificările făcute ar trebui să fie eligibile. Având în vedere că grădinița actuală funcționează într-o clădire veche din piatră, avem nevoie de o grădiniță modernă, iar pe viitor vrem să facem o școală cu program prelungit, iar grădinița actuală să deservească pentru 2 săli de mese”, a adăugat Matei Godja.

Recent comuna Oncești a primit titlul de stațiune turistică de interes local, astfel că se dorește dezvoltarea turismului. Agenții de turism din localitate lucrează la mai multe materiale de promovare și au realizat și un calendar al evenimentelor.

”Noi am pregătit câteva materiale publicitare pentru turiștii care o să vină în zonă, avem pregătită o hartă cu toate obiectivele. Pe o parte o să fie harta Onceștiului, iar pe cealaltă parte harta Țării Maramureșului, pentru că turiștii nu vin să stea doar în localitatea noastră și cer informații foarte multe despre Maramureș. Am făcut un pliant cu toate obiectivele din localitatea noastră, avem și o bază de date cu pensiunile, luăm contact cu acestea când vin turiștii și vor să se cazeze”, a precizat Ioana Măran, agent de turism la Centrul de Informare Turistică Oncești.

Investiții s-au făcut și la dispensar. După ce anul trecut comuna Oncești a rămas fără medic de familie, în prezent această problemă a fost rezolvată, iar acum oamenii pot beneficia de servicii medicale și consultații la medicul de familie din localitate. Dispensarul a fost recent renovat și dispune de toate dotările pentru a fi folosit.

”Am venit în Oncești în luna februarie, am fost chemată de domnul primar când mă aflam în Franța ca să mă stabilesc acolo ca și medic. Condițiile la dispensarul din Oncești sunt așa cum mi-am dorit. Am făcut echipă foarte bună cu Primăria și l-am dotat cum ne-am dorit. Va fi pe viitor un alt punct de lucru care va fi și mai bine dotat”, a explicat medicul de familie din Oncești, Ramona Avram.

Pe larg despre proiectele pe care administrația locală din Oncești le derulează, dar și povestea medicului de familie care a plecat din Franța pentru a veni în Maramureș aflați din emisiunea Manifest, începând cu ora 19:00, la TV Sighet.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM