Economic

PROIECT: Pod rutier între Seini şi Pomi

miercuri , 21 mar 2018, ora 08:54       de Oana Dulf       Economic

O dorință veche a comunității din Seini a prins azi contur. S-a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul ”Pod rutier peste râul Someș, între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul”. Autoritățile locale doresc ca în doi ani de zile această investiție să fie finalizată, iar obiectivul să aibă și un nume: Podul Unirii, care să deschidă o nouă poartă de intrare în Seini. 


Autoritățile publice locale din Seini au început din venituri proprii acest proiect și au ajuns să îl depună la Ministerul Dezvoltării, unde a fost aprobat spre finanțare. 

”Noi, orașul Seini, ne-am dorit de multă vreme să avem un pod adevărat, care să unească orașul Seini de comuna Pomi, respectiv județul Maramureș de județul Satu Mare. Obiectivul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în sumă totală de 15.016.050 lei pentru realizarea obiectivului de investiții Pod rutier peste râul Someș între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul”, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure. 

”Trebuie să felicităm întreg colectivul care a lucrat la elaborarea acestui proiect, pe doamna primar Gabriela Tulbure și pe domnul președinte Zetea, aportul mai puțin al Consiliului Județean Satu Mare, dar o să ne implicăm în continuare. Mulțumim invitației pe care ne-ați făcut-o și sperăm cât de curând să participăm și la inaugurare efectivă a podului”, a spus primarul comunei Pomi, Ioan Grad. 

Șeful administrației județene a semnat, azi, la Seini, autorizația de constuire a podului, iar primarul orașului Seini, contractul de finanțare.  

”Acest pod peste Someș are asigurată, pentru următorii 3 ani de zile, finanțarea integrală. Ține doar de hărnicia administrației publice locale să își finalizeze autorizația de construire, să își finalizeze procedurile legate de achiziție, să dea ordinul de începere a lucrărilor și apoi să meargă cu deconturile la minister”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. 

Proiect și finanțare există, la fel și firma care se va ocupa de construcția podului, mai e nevoie de condiții meteo favorabile pentru a începe lucrările. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM