Social

PROIECT: Deţinuţii vor putea ieşi mai repede din închisoare

joi , 19 apr 2018, ora 21:06       de www.avocatnet.ro       Social

 Deţinuţii din penitenciare vor putea beneficia de liberare condiţionată după executarea efectivă a unei jumătăţi din pedeapsă – dacă aceasta este mai mică de 10 ani, sau după executarea a două treimi, în cazul pedepselor mai mari de 10 ani, potrivit unui proiect de lege propus de parlamentari.


Propunerea legislativă privind modificarea Codului penal se află în dezbatere în Parlament, iar pentru a intra în vigoare, legea trebuie să treacă de ambele camere ale Parlamentului şi de șeful statului, iar ulterior să fie publicată în Monitorul Oficial.

Printre altele, proiectul de lege reglementează liberarea condiţionată, ce reprezintă o măsură luată de judecători, prin care deţinuţii nu trebuie să execute toată pedeapsa la care au fost condamnaţi, dacă îndeplinesc anumite condiţii. Modificările propuse de parlamentari în ceea ce priveşte liberarea condiţionată sunt următoarele:

deţinuţii condamnaţi la pedepse cu închisoarea mai mici de 10 ani vor putea beneficia de liberare condiţionată după executarea a cel puţin jumătate din durata pedepsei (în prezent, un deţinut cu o astfel de pedeapsă trebuie să execute cel puţin două treimi din durata ei);

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM