PROIECT: Cum e cu înscrierile în învățământul primar

luni , 12 feb 2018, ora 13:43       de Dana Berci       Comunitate

 Calendarul şi metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar în anul școlar 2018 – 2019 au fost puse în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei. Potrivit proiectului, cererile de înscriere se completează începând cu 5 martie, online sau la unitatea de învăţământ.


Proiectul prevede că părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2018 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2018 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare.

Potrivit calendarului înscrierii în învățământul primar, în 26 februarie vor fi afișate circumscripțiile școlare și  planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar. 

În intervalul 27 februarie – 10 martie este programată Ziua porților deschise în fiecare unitate de învățământ. Părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ. Din 26 februarie până în 23 martie se va face evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor precum și comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului.

Mai multe informații despre înscrierea copiilor în învățământul primar puteți afla de pe site-ul Ministerului Educației Naționale.
tags: proiect:, cum, e, cu, inscrierile, in, invațamantul, primar