Cultura

PROIECT CNA: Televiziunile, obligate să renunţe la genuri precum "pamflet" şi "reality show"

joi , 13 mar 2014, ora 22:06       de Mediafax       Cultura

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de decizie prin care televiziunile vor fi obligate să renunţe la genuri precum "pamflet", "reality show" şi "news magazine", care nu sunt definite în legislaţia audiovizualului din România.

 Proiectul de Decizie privind clasificarea programelor audiovizuale după gen a fost adoptat de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea).

Potrivit proiectului, "Clasificarea programelor audiovizuale după genul acestora, altele decât operele cinematografice, se face doar în funcţie de tipurile de programe prevăzute în structura de programe aprobată de Consiliu".

În proiect se mai spune că documentul a fost elaborat având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de autoritate unică de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale, şi ţinând cont de faptul că pentru corecta informare a publicului nu pot fi clasificate programe audiovizuale prin genuri specifice presei scrise.Integral

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM