Sanatate

PROIECT APROBAT: Modificare în regulamentul de sporuri

miercuri , 8 aug 2018, ora 17:27       de MaraMedia       Sanatate

 La presiunile făcute în ultimele luni de sindicaliștii Sanitas, Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Muncii au inițiat un proiect de hotărâre prin care sporurile pentru condiții periculoase deosebite și de încordare psihică pot fi acordate întregului personal care își desfășoară activitatea în unitățile de asistență socială. Proiectul a fost, de altfel, aprobat joia trecută, de Guvern. 


Federația Sanitas dă semnale pozitive pentru introducerea pe ordinea de zi, în cadrul ședinței de Guvern de săptămâna trecută, a modificării Regulamentului de sporuri, respectiv a Anexei nr. 9 din acest regulament, care vizează domeniul de activitate din asistența socială. 

”Dintr-o greșeală, în formularea inițială a acestei anexe, putea beneficia doar personalul de specialitate, lucru care limita posibilitatea de a acorda sporurile pentru mai bine de jumătate din personalul care își desfășoară activitatea. Un alt neajuns a fost că s-a limitat doar la unitățile cu cazare, nu și la cele fără cazare. Avem în asistență socială multe centre de tip rezidențial, centre de zi în care activitatea se desfășoară în mod similar ca și cele cu cazare. În sfârșit, pe această temă, avem o modificare bine-venită pentru acordarea sporului de 15% de încordare întregului personal din creșe. Aici am mai avut un deficit pentru că personalul nu putea să beneficieze în aceleași condiții cu restul personalului”, a declarat președintele Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan.

Guvernul a adoptat inițial, în 29 martie, hotărârea privind regulamentul-cadru care stabilește locurile de muncă, categoriile de personal și mărimea concretă a sporurilor pentru condițiile de muncă din familia ocupațională sănătate și asistență socială. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM