PROIECT APROBAT: Investiție de peste 5 milioane de lei în Oncești

joi , 10 aug 2017, ora 16:54       de Dana Berci       Comunitate

 O investiție importantă va fi realizată în perioada următoare în comuna Oncești. În urma proiectelor depuse de primărie, s-a aprobat finanțarea extinderii  rețelei de apă și canalizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.


Peste 5 milioane de lei s-au alocat din bugetul de stat  pentru acest obiectiv de investiții. Următorul pas ar fi întocmirea documentației, pentru a putea beneficia de finanțare.

 „Ni s-a aprobat extinderea apă-canal în valoare de 5.464.484 de lei, proiect pe care sperăm să îl implementăm cât de repede. Am depus la SEAP pentru a face o expertiză la ceea ce s-a făcut pe proiectul vechi, recepționare parțială, iar în continuare sperăm să implementăm cât mai repede acest proiect ca să putem beneficia, știm că s-a aprobat și reabilitarea drumului Valea Izei, și sperăm până se vor începe lucrările la drum să fie finalizate și apa și canalul în comuna Oncești”, a spus primarul Matei Godja.

Dacă în vechiul proiect de apă și canal nu a fost curpinsă întreaga comună, acum, după finalizarea lucrărilor, toți localnicii vor beneficia de sistemul de apă și canal.

 „Toate proiectele sunt importante pentru că în primul rând apa și canalul nu sunt un lux, sunt o necesitate. Trăim într-o lume în care trebuie să privim înainte, nu să ne întoarcem în trecut. Canalizarea este mai importantă poate și ca apa, pentru că de multe ori vara treci pe drum și în loc să fie aer curat e poluat. Sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să implementăm proiectul și această finanțare pe care am primit-o să o folosim și toată comuna să aibă apă și canal”, a adăugat Matei Godja.

Un alt proiect prioritar pentru comuna Oncești  ar fi asfaltările, pentru care se dorește finanțare prin fonduri europene. 

 

tags: proiect, aprobat:, investiție, de, peste, 5, milioane, de, lei, in, oncești