Social

PROGRAM: De la 1 decembrie 2018, toate taxele fiscale se vor putea plăti online

sambata , 20 mai 2017, ora 11:34       de avocatnet.ro       Social

Toate taxele din sistemul fiscal al țării noastre vor putea fi plătite online, începând cu prima zi a lunii decembrie 2018, potrivit programului de guvernare al actualului Executiv. Totodată, taxele ar urma să poată fi plătite în persoană la un ghișeu unic. Guvernul plănuiește ca din decembrie 2018 toate taxele din sistemul fiscal să poată fi plătite online. Totodată, pentru cei ce vor alege să le achite în persoană, va exista un ghișeu unic al autorităților.

„O altă formă de respect pentru contribuabili o reprezintă înființarea unei direcții aflate în subordinea prim-ministrului, care va urmări, pe de o parte, reducerea numărului agențiilor și instituțiilor aflate în subordinea Guvernului, iar, pe de altă parte, impunerea și urmărirea aplicării unei prevederi legislative prin care, începând cu 1 decembrie 2018, nu va mai exista nicio taxă din sistemul fiscal al României care să nu poată fi plătită online, pe site-ul acestui departament, de către cei care preferă această modalitate de plată, și doar la un singur ghișeu, de către cei care aleg această opțiune”, este lămurit în programul de guvernare al Executivului condus de Sorin Grindeanu.

Concret, Executivul va pune un accent deosebit, în perioada 2017-2018, pe informatizarea sistemului public al instituțiilor din România și pe interoperabilitatea sa. În același timp, autoritățile ar urma să implementeze o regulă potrivit căreia unei instituții publice îi va fi interzis să mai ceară cetățenilor sau firmelor documente pe care o altă instituție publică deja le deține.

„Introducerea obligativității pentru autoritățile statului de a oferi posibilitatea plății online a taxelor va fi însoțită și de obligativitatea acceptării tuturor documentelor care sunt transmise online de către contribuabili, dar și de reducerea numărului de formulare ce trebuie depuse de către aceștia. Un formular pe an pentru cei care au venituri independente și cinci formulare pe an pentru IMM-uri”, mai scrie în documentul amintit. Integral pe www.avocatnet.ro

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM