Social

The player will show in this paragraph

PROCES: Familia maramureșeană ai cărei copii au fost luați de autoritățile norvegiene s-a prezentat în fața instanței

miercuri , 20 ian 2016, ora 23:35       de DANA BERCI       Social

Familia de maramureșeni stabilită în Norvegia care și-a pierdut copiii după ce aceștia au fost luați de Protecția copilului din țara scandinavă a făcut un pas important pentru recuperarea celor doi minori. Azi a avut loc procesul în urma căruia cei doi părinți vor afla dacă vor fi repuși în drepturile părintești.  Din 27 octombrie,  de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.


La procesul de astăzi împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români,  membri ai Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării din cadrul Camerei Deputaţilor. Familia Nan cere Serviciului de protecție a copilului Barnervernet repunerea în drepturile părintești. În cazul în care în urma procesului de azi familia Nan nu își va recupera copiii, autoritățile din Șieu, localitatea de origine a celor doi părinți, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe vor cere repatrierea celor doi copii și plasarea în familia unor rude de gradul 1 și până la gradul 4. Zilele trecute, la locuința bunicilor copiilor și a altor rude s-a făcut o anchetă socială pentru că aceștia și-au exprimat dorința de a-i lua pe copii în plasament în cazul în care nu vor fi înapoiați părinților.

Paralel cu cazul familiei Nan se lucrează și la soluționarea cazului Bodnariu, o altă familie de români ai cărei copii au fost luați de protecția copilului din Norvegia.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM