Social

The player will show in this paragraph

PROCES: Familia maramureșeană ai cărei copii au fost luați de autoritățile norvegiene s-a prezentat în fața instanței

miercuri , 20 ian 2016, ora 23:35       de DANA BERCI       Social

Familia de maramureșeni stabilită în Norvegia care și-a pierdut copiii după ce aceștia au fost luați de Protecția copilului din țara scandinavă a făcut un pas important pentru recuperarea celor doi minori. Azi a avut loc procesul în urma căruia cei doi părinți vor afla dacă vor fi repuși în drepturile părintești.  Din 27 octombrie,  de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.


La procesul de astăzi împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români,  membri ai Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării din cadrul Camerei Deputaţilor. Familia Nan cere Serviciului de protecție a copilului Barnervernet repunerea în drepturile părintești. În cazul în care în urma procesului de azi familia Nan nu își va recupera copiii, autoritățile din Șieu, localitatea de origine a celor doi părinți, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe vor cere repatrierea celor doi copii și plasarea în familia unor rude de gradul 1 și până la gradul 4. Zilele trecute, la locuința bunicilor copiilor și a altor rude s-a făcut o anchetă socială pentru că aceștia și-au exprimat dorința de a-i lua pe copii în plasament în cazul în care nu vor fi înapoiați părinților.

Paralel cu cazul familiei Nan se lucrează și la soluționarea cazului Bodnariu, o altă familie de români ai cărei copii au fost luați de protecția copilului din Norvegia.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.SONDAJ DE OPINIE

Aveţi încredere în noul Guvern propus de PSD?
Da
Nu
Nu ştiu, treaba lor
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM