Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10
PROBLEME DIN CAUZA LUCRĂRILOR: Câțiva localnici de pe strada Tepliței din Sighet au rămas mai multe zile fără apă

Comunitate

PROBLEME DIN CAUZA LUCRĂRILOR: Câțiva localnici de pe strada Tepliței din Sighet au rămas mai multe zile fără apă

miercuri , 15 mar 2017, ora 17:32       de Narcisa Chișiu       Comunitate

 Mai multe case au fost afectate în urma lucrărilor ce se realizează la rampa de gunoi din Sighet. Utilajele de mare tonaj care se ocupă de proiectul de construire a noii stații de transfer și de rampe de sortare au afectat în timpul lucrărilor o conductă, lucru care i-a lăsat fără apă, timp de mai multe zile, pe o parte din localnicii de pe strada Tepliței. 


Apa a fost sistată timp de două zile, iar apoi furnizarea a fost reluată cu debit redus, se plâng cei ce stau în vecinătatea rampei de gunoi. 

”Lucrările ce le-au executat au ridicat conducta de apă sus, deja e pericol atunci când va îngheța, va îngheța și conducta. Racordul e de mântuială, au tăiat o bucată din țeavă și au pus niște manșoane, dar apa curge la ambele capete. Inginerul a spus că oricum conducta va fi închisă complet”, spune Vasile Mih, un sighetean ce locuiește pe strada Tepliței, în apropierea rampei de gunoi.  

Proiectul de reabilitare a rețelei de apă din Sighet a cuprins și zona Tepliței, dar încă nu s-au dat în folosință noile branșamente. Tocmai din acest motiv localnicii sunt îngrijorați de soarta conductei vechi, ce traversează zona rampei. 

”Da, s-a făcut o rețea nouă, dar încă nu avem apă de acolo. Asta veche e din 1991, din 2 noiembrie. Avem acum apă, dar nu e presiune pentru că sunt pierderi. Aici e toată documentația și autorizația și noi achităm facturi lunar la Vital”, spune Vasile Mih.

Reprezentanții societății Vital au promis că vor verifica această situație, deși locatarii nu s-au adresat instituției pentru a li se rezolva problema. Sighetenii din zona respectivă vor fi racordați până la iarnă la noua rețea de apă care a fost introdusă în zonă. Conducta la care face referire Vasile Mih este mai degrabă o conductă industrială, care inițial nu a fost destinată populației. Reprezentanții Vital vor face verificări pentru a constata și dacă la conducta cu pricina nu există și localnici racordați în mod ilegal. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FMWarning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10

Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10