Comunitate

PROBLEMĂ ÎNCĂ NEREZOLVATĂ: Răspuns în așteptare pentru proprietarii casei care i-a aparținut lui Alexandru Ivasiuc

vineri , 19 mai 2017, ora 14:36       de Dana Berci       Comunitate

 Actualii proprietari ai casei care i-a aparținut lui Alexandru Ivasiuc au depus în urmă cu aproximativ o lună o solicitare la primărie în urma căreia sperau ca autoritățile sighetene să îi ajute cu reabilitarea casei. Oamenii așteptau fie un sprijin financiar, fie un ajutor în obținerea documentației necesare pentru reabilitarea clădirii. Deocamdată răspunsul autorităților se lasă așteptat.


Cei care dețin acum casa lui Alexandru Ivasiuc întâmpină probleme din cauza statutului de casă memorială. Oamenii spun că de 2 ani încearcă să obțină avize pentru refacerea fațadei. Și placa de pe casă inscripționată cu numele scriitorului sighetean pare mai mult să îi încurce pe actualii proprietari decât să îi ajute, iar aceștia și-ar dori ca aceasta să fie mutată de pe clădire.

Proprietarii spun că vor să rezolve problema cu fațada casei înainte ca cineva să aibă de suferit din cauza bucăților de tencuială care se desprind de pe imobil. Primarul Horia Scubli a precizat că nu s-a soluționat această problemă și că încă se caută o modalitate de a-i ajuta pe proprietarii casei, iar una dintre variante ar putea fi ca aceștia să fie scutiți de la plata impozitului.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM