Economic

PRINS CU OCAUA MICĂ: Maramureșean trimis în judecată pentru falsuri de către procurorii anticorupție

joi , 9 aug 2018, ora 14:02       de Dana Berci       Economic

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a unui maramureșean  pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. 


Potrivit rechizitoriul, în perioada 2008-2016, maramureșeanul a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false și inexacte, în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru terenuri pe care nu le deținea în realitate.

În unul dintre cazuri, inculpatul a depus o declarație pe proprie răspundere, autentificată la notar, din care rezulta, contrar realității, că deține un teren în suprafață de 30 ha.

Urmare a demersurilor frauduloase, bărbatul a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 441.497 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal, la care se adaugă accesorii fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin bărbatului.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM