Comunitate

PREOCUPĂRI: Ce planuri se fac pentru Școala cu 16 clase

vineri , 12 ian 2018, ora 13:11       de Dana Berci       Comunitate

 Dupa ce ani în șir Școala cu 16 clase de pe strada Lucian Blaga, construită în imediata apropiere a Salii Polivalente,  a fost lăsată de izbeliște, acum atât administrația locala sigheteană, cât și Ministerul Educației își manifestă interesul de a-i da o destinație practică. În cursul anului 2017 pentru această clădire autoritațile locale au gândit mai multe proiecte, iar timpul unei vizite în Sighetu Marmației și ministrul Educației, Liviu Marian Pop,  a vorbit despre planurile pe care le are cu această clădire care este în proprietatea Ministerului Educației. 


În anul 2017 administrația locală a vorbit despre două proiecte prin care ar vrea să transforme Școala cu 16 săli de clasă în liceu sportiv sau liceu de muzică, arte și tradiții însă niciunul dintre proiecte nu s-a concretizat. Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, are și el un plan cu această clădire, respectiv să o transforme în sediu al Inspectoratului Școlar.

„La Sighetu Marmației am mai văzut un obiectiv, este un corp de clădire pe care Ministerul Educației Naționale ar trebui să îl preia. Este vorba despre școala cu 16 clase, care teoretic este proprietatea Ministerului Educației Naționale, dar practic nu sunt încă finalizate documentațiile și odată finalizate va trebui să vedem ce facem cu acest sediu al Ministerului Educației și dorința noastră a tuturor este să înființăm un punct de lucru, un mic sediu al Inspectoratului Școlar și al clasei corpului didactic în Sighetu Marmației, ca să nu vină colegii noștri de la Borșa sau de la Vișeu până în Baia Mare pentru orice problemă. Eu cred că identificăm suficientă energie și resurse ca aici în Sighetu Marmației să avem un mic punct de lucru. Pe bugetul anului 2018 mă voi întoarce în minister și voi încerca să văd alături de colegii mei de la juridic și de la administrativ cum să facem legal acest lucru pentru că este important pentru Maramureșul istoric să avem și formare aici, și inspecție”, a precizat ministrul Educației, Liviu Marian Pop. 

Pâna când cei responsabili îi vor da o destinație școlii, clădirea a devenit ținta hoților. Uși, geamuri și alte obiecte dispar în fiecare zi.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM