Eveniment

PREA PUŢIN: Opoziţia din Consiliul Judeţean Maramureş reclamă alocarea a prea puţini bani pentru Şişeşti

vineri , 13 iul 2018, ora 18:40       de MaraMedia       Eveniment

Primăria Șișești a primit 25.000 de lei de la Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru două proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri. 


Bani extrem de puțini, spune consilierul județean liberal Călin Bota. ”Șișeștiul a fost ignorat cu desăvârșire” în vreme de alte unități administrativ teritoriale au primit aproape de zece ori mai mulți bani, a mai semnalat Călin Bota în cadrul ședinței ordinare a forului administrativ. 

20 de proiecte maramureșene au primit finanțare în urma ședinței Comitetului Interministerial pentru Centenar. Maramureșul a primit peste 5 milioane de lei în acest sens. Cei mai mulți bani merg la Băsești, 2,6 milioane de lei, bani pentru reabilitarea Casei Memoriale ”George Pop de Băsești”.

La Șișești, în schimb, nu au fost prevăzuți încă bani pentru reabilitarea Complexului Muzeal ”Vasile Lucaciu”. 

”Nu poate decât să ne bucure faptul că aceste sume au fost alocate către județul Maramureș și în integritatea sa, nu doar către unitățile administrativ teritoriale. 

Mă întreb retoric, având în vedere că este anul Centenarului, cum se poate ca Șișeștiului să i se aloce 25.000 lei, iar altor localități sume și de 10 ori mai mari. 

E pentru mine o mare dilemă, nu aștept un răspuns din partea dumneavastră dar sper ca răspunsul acesta să îl dea factorii implicați în luarea acestor decizii pentru că mi se pare strigător la cer. Mă bucur pentru Băsești, dar Șișeștiul a fost ignorat cu desăvârșire”, a declarat consilierul județean PNL, Călin Bota.

”Mai concret, cred că dumneavoastră vă gîndiți la reabilitarea Complexului Muzeal Vasile Lucaciu. Demersul nu Primăria Șișești l-a făcut ci Parohia Greco-Catolică în administrația căreia se află acel complex muzeal. Comitetul Interministerial care s-a întrunit pe data de 6 iulie și la celelalte întruniri nu au aprobat finanțări către alte entități decât administrații locale și instituții publice de rang național. Din acest raționament, cel puțin până la această oră, nu s-au alocat fonduri către alte entități. Este încă un cod de proiecte pentru organizațiile non-guvernamentale care este în derulare și în momentul de față și probabil va urma încă o întrunire a Comitetului Interministerial și în cadrul acestei întruniri sunt șanse să primescă finanțare și alte entități față de cele pe care le-am enumerat”, a explicat vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. 

În urma ședinței Comitetului Interministerial pentru Centenar, Consiliul Județean Maramureș a obținut 1.100.000 lei pentru 6 proiecte, Primăria Baia Mare 470.000 lei pentru 3 proiecte, iar Primăria Sighetu Marmației - 35.000 lei pentru două proiecte.

Fonduri de la Guvern au mai fost alocate în acest sens pentru primăriile Ulmeni, Seini, Cavnic, Dragomirești, Giulești, Șișești, Ieud și Băsești.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM