Eveniment

PRAZNIC ÎMPĂRĂTESC: Sărbătoarea Rusaliilor, ziua de naștere a bisericii

vineri , 25 mai 2018, ora 16:09       de Dana Berci       Eveniment

 Sărbătoare importantă duminică pentru credincioși. Aceștia vor sărbători ziua de Rusalii, prăznuită în fiecare an la 50 de zile după Paști. Această sărbătoare marchează coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos. 


 Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, fiind cunoscută şi ca ziua întemeierii bisericii.

”La sfârșitul acestei săptămâni ajungem la sărbătoarea Rusaliilor, este ceea ce oferă sens bisericii pentru că este ziua de naștere a bisericii. Esența creștinismului este învierea lui Cristos, dar din momentul învierii Cristos le vorbește frecvent apostolilor despre faptul că el va mai fi prezent  în forma aceasta de Cristos înviat doar pentru o scurtă perioadă după care se va duce la Tatăl unde ne așteaptă și pe noi pentru că ne pregătește lăcaș, dar ne spune că nu ne va lăsa orfani. Dumnezeu nu se retrage din această lume, ci rămâne să o călăuzească și aceasta o face prin Spritul Sfânt”, a precizat Vasile Florea, preot catolic.

Atât în ziua de Rusalii, cât și a doua zi, credincioșii sunt așteptați la biserici unde vor fi oficiate slujbe.

”Fiind o sărbătoare împărătească, adică este sărbătorită una dintre persoanele preasfintei treimi, este liturghie, se rostește din nou acea rugăciune Împărate ceresc și este după rânduiala specifică sărbătorii cu cântări speciale care fac referire la prezența Spiritului Sfânt în viața noastră. Credincioșii, pentru că a devenit o sărbătoare care este legată și de zile libere și este minivacanța de Rusalii, sunt prezenți la biserică atâția câți rămân în zonă, pentru că dacă este minivacanță trebuie să evadezi din spațiul în care trăiești în viața de zi cu zi”, a adăugat preotul Vasile Florea.

În unele zone ale țării în ziua de Rusalii creştinii obişnuiesc să meargă la biserici cu frunze de nuc sau de tei, simboluri ale limbilor de foc, ca semne ale coborârii Sfântului Duh, care sunt sfințite. De asemenea, se fac rugăciuni pentru recoltă și se pomenenesc morții.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM