Eveniment

PRAZNIC: Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită de credincioși la bisericile și mănăstirile cu acest hram

vineri , 11 aug 2017, ora 17:31       de Narcisa Chișiu       Eveniment

 Creștinii prăznuiesc în 15 august Adormirea Maici Domnului. Cu acest prilej se organizează mai multe pelerinaje la lăcașurile de cult care sărbătoresc hramul. 


Întotdeauna marilor praznice le precede o perioadă de pregătire duhovnicească, sufletească. Avem și acum o perioadă de postire de două săptămâni, timp în care creștinii citesc Paraclisul Maicii Domnului.  În această perioadă, în biserici, în fiecare seară,  se săvârșește slujba Paraclisului Maicii Domnului. 

”Adormirea Maicii Domnului nu este un motiv de întristare pentru noi, este un prilej de bucurie că avem în ceruri, de-a dreapta Lui Dumnezeu, pe Maica Domnului, care este Mijlocitoarea noastră, este Maica noastră, a tuturor. 

Mulți credincioși vor sărbători acest praznic la mănăstiri sau la bisericile care au acest hram. 

” Trebuie să știm că sunt mari pelerinaje legate de această sărbătoare la mănăstirile Moisei, Rohia și Bârsana, iar în județul Satu Mare, ca să le amintesc pe cele care țin de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, la Bixad și Măriuș”, spune protopopul ortodox Vasile Pop. 

În Protopopiatul Sighet sunt două biserici ortodoxe care sărbătoresc acest hram, cea de la Sarasău și biserica ”Adormirea Maicii Domnului”din Sighet.

”Sărbătorirea hramului va începe încă de luni, 14 august, când seara, în sobor de preoți vom săvârși slujba vecerniei, Litia, Prohodul maicii Domnului și înconjurarea bisericii. Într-un sobor de peste 20 de preoți vom săvârși marți, de la ora 9:00, Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie. Poate ne vom bucura și de câteva  procesiuni din mediul rural care vor veni însoțite de preoții de acolo”, spune părintele Pop.  

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM