Social

POLIȚIA DE FRONTIERĂ: Urmăriri în trafic și focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist

joi , 12 oct 2017, ora 11:30       de Maramedia       Social

 Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, un autoturism înmatriculat în Olanda, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.


Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina, însă conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Vadul Izei.

Imediat, s-a trecut la urmărirea mașinii, fiind folosite semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp conducătorul auto a pierdut controlul volanului, maşina ieșind de pe partea carosabilă după ce a lovit un cap de pod. Bărbatul a abandonat autoturismul și a fugit spre o zonă împădurită din apropiere. Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce și deoarece persoana în cauză nu s-a supus a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical. 

În urma acțiunii, conducătorul auto a fost reținut și identificat ca fiind Vasile A., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări.  

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.949 pachete de țigări, în valoare de 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM