Politic

PNL: S-au validat candidații pentru primăriile din Baia Sprie și Ulmeni

vineri , 19 mai 2017, ora 13:06       de Oana Dulf       Politic

 Liberalii maramureșeni au avizat și aprobat candidaturile lui Alin Bîrda și Ionel Covaciu la primăriile Baia Sprieși Ulmeni, la alegerile parțiale ce vor avea loc luna viitoare. Pe 11 iunie, cetățenii din cele două orașe sunt chemați la vot. 


PNL Maramureș și-a stabilit candidații pentru alegerile parțiale din 11 iunie la primăriile Baia Sprie și Ulmeni. Biroul Permanent Județean a validat, joi după-amiază, în unanimitate, candidaturile lui Alin Bîrda pentru Baia Sprie, respectiv Ionel Covaciu pentru Ulmeni. 

”Pentru PNL, acesta este un obiectiv extrem de important, mai ales pentru PNL Maramureș, care a format o nouă echipă, un nou suflu și cred că este un moment care poate determina parcursul politic al PNL Maramureș pentru următorii ani. Sunt convins că votul nostru, al colegilor din Colegiul Director, este votul care va duce spre câștigarea acestor două importante obiective în Maramureș. Am încredere în candidații noștri - Alin Bîrda, Ionel Covaciu, am încredere că vor reuși să strângă în jurul lor cetățenii orașelor Ulmeni și Baia Sprie și că vor realiza proiecte importante pentru comunitățile noastre”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Candidatul PNL la Primăria Baia Sprie, Alin Bîrda, cu studii în management și drept administrativ, a mai lucrat în echipa fostului primar, Dorin Pașca. Acesta a declarat că dorește să finalizeze proiectele de infrastructură începute și are pregătit un program care vizează dezvoltarea orașului în următorii ani. 

”Pentru mine, această activitate politică activă este una nouă, deși sunt membru PNL din 2002, am lucrat mai mult în administrație și experiența dobândită în acest domeniu vreau să o aduc în slujba cetățenilor orașului Baia Sprie”, a precizat candidatul PNL la Primăria Baia Sprie, Alin Bîrda. 

Candidatul PNL la Primăria Ulmeni lucrează de 4 ani în administrația publică locală, Ionel Covaciu fiind în perioada 2004-2008 viceprimar la Ulmeni. 

”Ulmeniul este băgat pe o linie moartă și în sensul că e la marginea județului, dar este marginalizat și din cauza fostului primar, care nu a făcut altceva decât să închege acolo o clică, să subjuge acest Ulmeni și să îl condamne la subdezvoltare. I-am lăsat, înainte de a pleca în 2008, că a preluat mandatul de la mine, i-am lăsat atunci canalizarea în funcțiune, i-am lăsat proiectul cu bani aduși în primărie pentru a implementa proiectul cu mașinile de gunoi. Toate le-a implementat, el dar putea să spună: continuăm mai departe  pentru că avea proiectele gata făcute, de atunci nu a mai făcut nimic. S-a lucrat ceva pe o canalizare extindere la sate care în 8 ani de zile nu s-a racordat un cetățean nici la apă, nici la canalizare, iar rețeaua făcută până acum riscă să fie degradată, colmatată datorită timpului”, a precizat candidatul PNL la Primăria Ulmeni, Ionel Covaciu. 

La ședința liberalilor de la Baia Sprie a fost prezent și Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al PNL.

”E un moment important pentru Partidul Național Liberal, avem momentul 11 iunie, sunt alegeri parțiale, sunt alegeri locale pentru câteva unități importante din România, e un moment important și pentru organizația PNL Maramureș și cred că ceea ce a decis astăzi PNL Maramureș, să ofere încredere celor doi colegi candidați, este un pas important și sunt convins că vor răspunde cu toată implicarea și cu toată responsabilitate și vor cîștiga cele două bătălii importante”, a declarat secretarul general al PNL, Cristian Bușoi. 

Orașul Ulmeni a rămas fără primar după ce Lucian Morar ales cu peste 80% din voturile exprimate la alegerile din iunie 2016, a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Județean. Conform legii, Morar trebuia să demisioneze dinuna din funcții și a ales să rămână în forul administrativ județean. Și la Baia Sprie vor avea loc alegeri în 11 iunie, după ce Dorin Pașca și-a dat demisia din funcția de primar. A  fost găsit incompatibil și în conflict de interese pentru că și-a angajat fratele tocmai în primăria pe care o conducea. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM