Social

PLIN DE ACTIVITĂȚI LA GRANIȚĂ: Țigări abandonate, împușcături și contrabandiști greu de prins

duminica , 15 apr 2018, ora 11:59       de maramedia.ro       Social

 Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au confiscat aproximativ 18.000 de pachete de țigări, în valoare de 196.974 de lei.


Marfă dosită în mașină    

Sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un maramureșean de 42 ani, la volanul unui Renault, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, însoțiți de câinele de serviciu Pebana, au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate, în podul pedalier și în portbagajul autoturismului, 1.754 de pachete cu țigări de contrabandă Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

S-a tras un foc, dar n-au prins contrabandistul

Tot ieri, lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, în Falcău (jud. Suceava), a unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Conducătorul auto nu a oprit, virând brusc spre polițistul de frontieră și intenționând să-l lovească, după care și-a continuat deplasarea în mare viteză. Polițistul de frontieră a tras spre pneurile autoturismului, însă nici de această dată șoferul nu a oprit. S-a trecut la urmărirea mașinii în cauză, iar după aproximativ un kilometru polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat în albia râului Suceava, observând în interiorul acestuia mai multe colete care conțineau 3.740 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Se fac acum cercetări pentru găsirea contrabandistului.

Țigări abandonate și încă un foc de armă

La rândul lor, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit în Teceu Mic 12 colete cu 6.000 de pachete cuțigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 70.200 lei. Țigări abandonate au găsit și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, 9 la număr, conținând 4.430 de pachetei.

Un foc de avertisment au tras poliștii de frontieră pe un drum forestier din Crasna Vișeului, încercând să oprească doi bărbați care cărau colete mari. Contrabandiștii însă s-au făcut nevăzuți. În urma lor au rămas 1.980 de pachete de țigări.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM