PLANURI: Mara Nord ar putea introduce curse pe ruta Sighet - Vadu Izei

joi , 7 dec 2017, ora 13:17       de Dana Berci       Comunitate

 Localnicii din Vadu Izei ar putea circula în curând cu autobuzele societății de transport în comun din Sighet. Reprezentanții societății Mara Nord și administrația locală din Vad au purtat discuții despre posibilitatea introducerii unui nou traseu, Sighetu Marmației - Vadu Izei.


Atât elevii, cât și oamenii care lucrează în Sighet ar avea nevoie de un mijloc de transport în comun. Dacă până acum societatea de transport nu a putut să asigure acest traseu din cauza numărului redus de autobuze, odată cu extinderea parcului auto se va putea acoperi și această rută.

„Scopul nostru de la început a fost de a extinde traseele, pe lângă siguranța că avem asigurate toate traseele clasice și avem rezerve pentru orice eventualitate de defecțiuni tehnice pentru autobuzele aflate în dotare, în termen cât mai scurt ne dorim să extindem traseele. Am spus-o întotdeauna că mi se pare normal ca la cerința beneficiarilor noștri să extindem unul dintre trasee, dau un exemplu, Vadu Izei”, a precizat Grigore Șteț, administrator special Mara Nord.

Cerere pentru intoducerea acestui traseu ar fi și din partea cetățenilor și din partea adminsitrației locale din Vadu Izei, spune administratorul societății de transport, Grigore Șteț.

„În urma unor discuții cu Primăria Vadu Izei am stabilit să facem eforturi și să extindem traseul nostru pe Vadu Izei pe două orientări, DN 18, ieșirea spre Baia Mare și ieșirea spre Bârsana. În capătul comunei Vadu Izei, pe locul numit Dumbravă, vom amenaja împreună cu primăria un capăt de linie pentru siguranța manevrelor. Trebuie neaparat asigurat începând de la iluminat, să avem siguranța Primăriei Sighet că ne va asigura în regim de iarnă curățarea zonei pentru a face manevrele respective”, a adăugat Grigore Șteț.

Reprezentantul societății de transport mai spune că un alt traseu necesar ar fi de la Podul istoric la gara CFR, dar și pe strada Dobăieș din Sighet.

 

tags: planuri:, mara, nord, ar, putea, introduce, curse, pe, ruta, sighet, -, vadu, izei