Stiri

PLANURI: Școala cu 16 săli de clasă era să devină liceu sportiv, iar acum e pe cale să ajungă liceu de muzică, arte și tradiții

marti , 26 sep 2017, ora 12:58       de maramedia.ro       Stiri

 Dacă în urmă cu 2 luni Școala cu 16 săli de clasă era pe cale să devină liceu sportiv, acum autoritățile locale au în plan transformarea acesteia în liceu de muzică, arte și tradiții. Proiectul care prevede înfințarea liceului de muzică la nivelul municipiului Sighetu Marmației ar avea ca obiectiv promovarea tradițiilor.


La ședința extraordinară din luna septembrie, primarul Horia Scubli i-a anunțat pe consilierii locali că are un proiect cu privire la Școala cu 16 săli de clasă, clădire care este nefolosită de ani de zile. Povestea este cunoscută întrucât în urmă aproape 2 luni Horia Scubli a mai făcut acest anunț, doar că proiectul era altul.

Am un proiect pe care l-am demarat, nu vi l-am adus la cunoștință pentru că din nefericire am făcut foarte puțin pași din el. Este vorba despre înființarea la nivelul municipiului Sighetu Marmației a unui liceu de muzică, arte și tradiții. Liceul acela de muzică, arte și tradiții este nomenclatorul național al școlilor. Sper să reușesc să am sprijinul vostru, el se va înfința la Școala cu 16 clase. Toată lumea a fost extrem de încântată, le-am explicat și le-am spus că undeva la nivelul țării trebuie să existe și mai ales în Maramureș o zonă unde pe lângă muzica cultă ce se învață în școlile de muzică clasice să fie și o școală de muzică care să promoveze tradiția, pentru că la nivel național tradiția este foarte importantă”, a spus Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

În urmă cu 2 luni, pentru aceeași clădire, primarul Horia Scubli prezenta un alt proiect și anume înființarea unui liceu sportiv la nivelul municipiului Sighetu Marmației. Și la vremea aceea Horia Scubli i-a asigurat pe consilierii locali că au început demersurile pentru punerea în practică a proiectului.

„Ne-a scăpat nouă tuturor Școala cu 16 săli de clasă, nu am fost suficient de atenți. Am avut o discuție cu domnul ministru al Educației, Liviu Pop, și i-am vorbit de școală și am zis că eu efectiv am uitat de ea și colegii se pare că la fel și i-am spus că ne dorim ca această școală, având în vedere că se află în imediata apropiere a sălii polivalente și există suprafață pentru a face un teren de sport, să încercăm să îl facem liceu sportiv la nivelul municipiului Sighet”, i-a informat pe consilierii locali în luna august primarul Horia Scubli.

 

În luna august edilul local a mai a explicat și din ce fonduri se va realiza această investiție și a precizat că are parte de susținerea ministrului Educației, Liviu Marian Pop.

 „O să trebuiască să mai găsim și o să mai solicit generoasei echipe de la buget-finanțe să găsim bani să facem o expertiză tehnică ca să putem depune la minister. Eu am scris deja la minister scrisoarea noastră și ei să caute o formă de finanțare pe care o au pentru anumite obiective pilot, și au finanțări în afara programelor normale. A zis trimite-o, dacă este cazul vii și o susții în prima ședință tehnică a ministerului și încercă să o finanțăm”, a adăugat Horia Scubli.

În prezent în Sighetu Marmației se fac cursuri de canto popular și de artă populară la  Școala de Artă ”Gheorghe Chivu” și la  Școala Gimnazială de Arte ”George Enescu”.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM