Piaţa imobiliară slab cotată

Piaţa imobiliară slab cotată

Preturile pe piata imobiliara au scazut considerabil. Cea mai mare scadere o inregistreaza casele si vilele. Fata de 2007 s-au  inregistrat scaderi si de 20-25 de procente.  Motivul este limitarea creditarii bancare si criza economica din statele Uniunii Europene.
Desi se vorbeste tot mai des despre iesirea din criza  a Romanie si despre o relansare a pietei imobiliare, in Sighet nici pe departe nu se poate vorbi despre asa ceva.
Potrivit declaratiilor lui Vasile Hodor, administratorul unei agentii imobiliare din Sighetul Marmatiei cele mai mari scaderi de preturi le-au inregistrat  casele. Pretul vilelor si al caselor s-a diminuat fata de anul 2007, perioada de aur a imobiliarele, cu 20-30%.
Sunt la mare cautare imobilelele mai accesibile la pret. Cele mai ieftine imobile sunt garsonierele ale caror preturi pornesc de la 10.000 de euro iar valoarea creste in functie de dotari,  imbunatatiri  si de locatie. Piata imobiliara locala  este influentata de doi factori majori unul dintre ei este limitarea creditarii bancare iar cel de al doilea  factor este legat de veniturile banesti aduse de romanii din strainatate.  O data cu limitarea acestor factori a scazut simtitor dorinta sighetenilor de a achizitiona locuinte scumpe si implicit preferinta pentru case si vile. Sighetenii prefera imobilele amplasate central,  atat casele cat si apartamentele, asta deoarece  se urmareste posibilitatea de a utiliza imobilul ca si spatiu comercial, asfet incat pretul acestor imobile creste considerabil.
In ultimii ani sighetenii au preferat zonele Bogdan-Voda, Unirii sau Popa Lupu.  De asemenea sunt de interes si zonele de la periferie, tot mai multi sigheteni sunt in cautarea unei oaze de liniste si  de verdeata. Casele si vilele amplaste in zone bine cotate din punct de vedere imobiliar  pot depasii suma de 150.000 euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.