Social

PIAȚA MUNCII: Maramureșul, în topul județelor cu cea mai mică rată a șomajului

miercuri , 10 oct 2018, ora 15:46       de Oana Dulf       Social

 6.700 de șomeri aflați în evidențele AJOFM Maramureș și-au găsit, anul acesta, un loc de muncă. Maramureșul se situează sub nivelul ratei șomajului la nivel național. 


Potrivit unei analize, Maramureșul se situează în topul județelor cu cea mai mică rată a șomajului, 3,3% la finalul lunii august, pe locul 17 la nivel național și pe locul 5 în regiune. 

”Noi ne situăm, în ultimii 10 ani, sub nivelul ratei șomajului la nivel național și pot să vă spun că sunt peste 10.000 de persoane care până în prezent ne-au călcat pragul agenției și avem un grad de ocupare de 65%, ceea ce este extraordinar de bine. Marii economiști spun că o rată a șomajului între 1,5% și 5% înseamnă un grad de ocupare foarte mare, deci peste 60%, înseamnă că și noi stăm foarte bine. Șomerii se angajează. Noi nu avem un stoc al șomerilor constant. Vin și pleacă. Astăzi își caută loc de muncă, peste 2 zile se angajează, mâine vin alți șomeri. Avem 6.700 de șomeri care s-au angajat anul acesta, până la data de azi, deci stăm foarte bine”, a explicat directorul AJOFM Maramureș, Oana Oșanu.

În data de 19 octombrie, AJOFM Maramureș va organiza o nouă ediție a bursei locurilor de muncă dedicată absolvenților. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM