Social

PIAȚA MUNCII: Cu ce probleme se mai confruntă cei de la ITM

miercuri , 16 mai 2018, ora 13:15       de Oana Dulf       Social

 Șase persoane au fost identificate, în luna aprilie, că muncesc fără forme legale. Oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș spun că înregistrează destul de frecvent sesizări din partea lucrătorilor din diverse companii cu privire la nerespectarea condițiilor de muncă.


În luna aprilie, ITM Maramureș a efectuat aproximativ 200 de controale pe relații de muncă și alte 135 de controale în domeniul securității și sănătății în muncă și supravegherea pieței. În domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat sancțiuni în valoare de aproximativ 70.000 lei, iar în domeniul SSM, de 35.000 lei.

”Cele mai importante sancțiuni pe partea de relații de muncă au fost acordate pentru munca fără forme legale - 6 persoane descoperite la muncă fără aceste forme legale. În domeniul securității și sănătății în muncă sunt diverse încălcări ale legislației specifice. Este vorba de la funcționarea echipamentelor la cercetarea de evenimente, accidente de muncă. Cele mai importante contravenții sau cele mai mari probleme, pe care le sancționăm, le avem în ceea ce privește completarea planurilor de prevenire și protecție, evaluarea completă a riscurilor. Avem sesizări din partea lucrătorilor acestor companii cu privire la nerespectarea condițiilor de muncă și aici este o prioritate a Inspectoratului Teritorial de Muncă și a mea pentru că dacă se respectă aceste condiții de securitate și sănătate în muncă, se previn riscurile și este o eficiență economică și o productivitate”, declară inspectorul șef al ITM Maramureș, Dragoș Năcuță. 

Controalele inspectorilor ITM continuă în aceste domenii, prioritare fiind pentru această vară domeniul construcțiilor, al serviciilor și alte sectoare economice care prezintă riscuri.
 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM