PIAȚA MUNCII: Ce joburi au la dispoziție maramureșenii

vineri , 12 ian 2018, ora 16:35       de Ioana Popovici       Social

 Șomerii maramureșeni cu studii superioare, dar și cei cu studii medii sau chiar necalificați au șanse să-și găsească un loc de muncă în acest început de an. 173 de locuri de muncă au fost comunicate Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forței de Muncă  de către agenții economici din Maramureș. Angajatorii caută de la ingineri și farmaciști până la ospătari, barmani, lăcătuși sau electricieni. 


Locurile de muncă nu sunt atât de multe ca număr, dar sunt în diverse domenii. 

“Peste 100 de locuri de muncă au fost valabile, atât în prima săptămână a anului 2018, cât și în a doua săptămână. Pentru această perioadă, șomerii pot aplica pentru 173 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea 18 sunt pentru șomerii cu studii superioare, aceștia putând alege între joburi ca ingineri în diverse domenii de activitate, ingineri mecanici, ingineri constructori, ingineri metalurgi, ingineri în prelucrarea lemnului, șomeri cu studii superioare în domeniul economic, vorbim despre contabil, contabil șef, agent reclame publicitare, agent vânzări. Și, de asemenea, în domeniul medical există câte un post ca farmacist și farmacist șef. De asemenea, pentru șomerii care nu au studii superioare, ci studii medii, liceu, postliceal sau chiar care sunt muncitori necalificați oferta este variată. Nu sunt multe locuri de muncă, în jur de 96 de locuri de muncă pentru această perioadă, dar sunt diverse. Avem în domeniul HORECA, respectiv în hoteluri și restaurante, de ospătar, barman, femeie de serviciu, cameristă, în domeniul prelucrării metaleleor, lăcătuș mecanic, electrician auto și în domeniul comerțului, casier, gestionar depozit, funcționar administrativ și în domeniul auto, avem electrician auto, șofer autocamion și în domeniul metalurgiei, lăcătuș mecanic și electronist”, a declaratȘtefania Donca, purtător de cuvânt la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

Joburile comunicate de agenții economici sunt valabile până la finele lunii ianuarie. Unele chiar până în luna februarie, în funcție de cum se ocupă locurile de muncă și cât de mult timp își țin active ofertele agenții economici. Cele 173 de locuride muncă vor fi actualizate săptămâna viitoare, miercuri. 

 
tags: piaȚa, muncii:, ce, joburi, au, la, dispoziție, maramureșenii