Economic

PIAȚA AGROALIMENTARĂ: Prețurile la caș, telemea și urdă, la fel ca în anii trecuți

joi , 20 apr 2017, ora 17:19       de Narcisa Chișiu       Economic

 Mielul, șunca și preparatele din carne servite la masa de Paști sunt înlocuite acum de produsele lactate de sezon, cașul și urda. În hala de lactate din Piața Agroalimentară din Sighet și-au făcut loc pe tarabe produse proaspete din lapte de oaie. Prețurile sunt în avantajul clienților, spun comercianții, care se așteaptă la  o vânzare bună.


Clienți puțin, marfă din abundență. Calupuri uriașe de caș și urdă ademenesc cumpărătorii în hala de lapte din Piața Agroalimentară din Sighet. Producători din Maramureșul istoric au adus încă de săptămâna trecută produse din lapte de oaie, iar prețurile nu s-au schimbat de cel puțin trei ani. 

”Au apărut din săptămâna Paștelui. Lumea au început să cumpere deja. 20 de lei e kilogramul de urdă, 18 lei cașul, telemeaua 16 lei kilogramul. Foarte puțini turiști în această perioadă. Cumpără mai mult de poftă, câte-o felie”, spune Ileana Vraja din Giulești. 

”Lumea n-are bani, au cheltuit cu sărbătorile, ar trebui să fie poftă, dar vedem că nu prea vine lumea. Sperăm să vină de acum încolo. Mai mult se terce urda, dar nu-s bani acuma. Prețurile sunt în favoarea clienților, sunt tot aceleași prețuri ca anul trecut”, spune o producătoare.

O producătoare din Sighet e supărată foc pe guvernanți că vânzările merg slab, lumea n-are bani, iar producătorii, spune ea, nu sunt o prioritate pentru politicienii români.

”Slab cu vânzările, că n-are lumea bani. Parlamentarii stau așa de frumos pe scaun, dorm,  au gagici, ei au bani și se duc la mare în țară străină și investesc acolo. A noști copii merg și lucrează în străinătate și vin cu banii în țară și investesc și plătesc impozite, iar pe parlamentari nu îi interesează de oile noastre, de animalele noastre. Banii când ne vin de la subvenții, mai întâi merg la ei și apoi ajung la noi”, răbufnește Ilișca din Sighet.

Urda și cașul se consumă foarte bine cu ceapă verde și ridichi pe care cumpărătorii le găsesc în piață la prețul de 1 leu legătura. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ce părere aveţi sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea va fi:
achitare
condamnare cu executare
condamnare cu suspendare

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM