Turism

PÂRTII PLINE: Instructorii de schi din Cavnic, mai solicitați ca în anii trecuți

miercuri , 10 ian 2018, ora 13:42       de Ioana Popovici       Turism

 Instructorii de schi de la Cavnic nu au avut odihnă de sărbători. Profitând de zăpadă și de zilele libere, iubitorii sporturilor de iarnă au mers pe pârtii. Cei care au apelat la serviciile instructorilor de schi au fost și mai mulți decât în anii trecuți.


Majoritatea turiștilor care au schiat pe pârtiile de la Cavnic au fost români, atât din țară, cât și din străinătate. Pe lângă aceștia, instructorii au dat lecții de schiat și turiștilor veniți din țări precum Ungaria, Germania sau Marea Britanie.

“Având în vedere că la școala de schi suntem 26 de instructori și, în principiu, cam toată ziua am fost cu toții ocupați, putem spune că numărul turiștilor care au apelat la serviciile noastre este foarte, foarte mare, mult mai mare decât anul trecut. Pe parcursul sărbătorilor zăpada a fost excelentă, având în vedere că administratorul pârtiei s-a ocupat să producă și zăpadă artificial, pe lângă cea naturală, de care am avut noroc și parte. În schimb, în ultimele două zile s-a mai înmuiat puțin, crescând temperaturile după cum se observă în toată țara, dar din câte știm noi urmează o răcire accentuată  a vremii, deja se și vede lucrul acesta, pârtia fiind mai înghețată decât zilele trecute, stratul depășeste pe alocuri 50 de cm, dar minima de 30 de cm strat de zăpadă pentru schiat în condiții optime se află peste tot”, a declarat Adrian Țânțaș, monitor de schi la Cavnic.

Instructorii le stau la dispoziție doritorilor și în perioada următoare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM