Comunitate

PĂRERI: Ce spune vocea străzii despre ”mica remaniere” a Guvernului preconizată pentru această săptămână

miercuri , 11 oct 2017, ora 14:14       de maramedia.ro       Comunitate

 E preconizată o mică remaniere a Guvernului în această săptămână. Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că sunt vizaţi trei miniştri cu probleme penale. În plus de aceștia, pe lista neagră s-ar afla și ministrul Educației, maramureșeanul Liviu Marian Pop. O parte dintre băimăreni nu se arată mulțumiți de felul în care este guvernată țara.


Întrebați despre mica remaniere din Guvern ce se preconizează pentru finalul acestei săptămâni, băimărenii au păreri pro și contra. Unii sunt nemulțumiți de faptul că România nu are un guvern stabil și traversează la nesfârșit perioade de tranziție.

„Am auzit, mă uit la știri, dar dacă ar fi în folosul cetățeanului, ar fi bune, aici nu pot să-mi dau cu părerea.”

„Dacă mai ajung să votez, mă duc, pun două ștampile și scriu pe vot jos hoții! Ce-i în România asta nu-i la nimeni. Pe cuvânt că mi-e scârbă că trăiesc în România. Am 66 de ani, dar așa ceva nu s-a mai pomenit. Câți miniștrii s-au schimbat până acum? Câte guverne? Și PNL-iști au fost la putere, și PSD-iștii, și țara tot așa merge de prost. Asta știți ce înseamnă? Burghezime comunistă. Merge prost, prost din cale-afară, nu știu cum se va îndrepta, cine va mai fi la putere, nu știm.”

„Păcat că mereu avem guvern de tranziție, nimic nu e sigur. Probabil dumnealui (premierul Mihai Tudose - n.r.) știe ce trebuie să facă, sper că știe ce trebuie să facă și să fie făcut.”

„Despre Guvern? Teribil de prost. Mint de îngheață apele. Trebuia mai mult să schimbe, numai că  e condus de cine e condus, și ce zice ăla aceea trebuie să facă, că altfel îi mare bai. Guvernul e bun pentru hoți, pentru omul de rând suntem la pământ.” 

„Foarte proastă organizație, asta este toată problema. Nu-i lucru în țară și nu putem să venim acasă de pe unde suntem. Ce ne-a asigurat nouă președintele țării și ce ne-a spus? Că putem să ne întoarcem toți acasă, dar pentru ce? Ca să colduim, să stăm pe la semafoare. Să-i schimbe și nu atâția, acolo, clica asta de doi bani. Să pună acolo oameni competenți, care fac țara să făurească. Că pe regimul lui Ceușescu toată lumea a avut lucru, a avut ce să mănânce și a avut o familie. Guvernul actual așa a spus, că ne va aduce în țară, dar e plină Europa de noi. Și aceia de la Guvern să nu-și facă atâtea case și atâtea lucruri, și banii de la populație nu-s nicărieri. Unde sunt banii? Vacanță în străinătate? Conturi în bănci? Și atâtea lucruri, și noi colduim prin Europa. Pentru o bucată de pâine suntem niște sclavi, asta-i România noastră, o țară de cerșetori.”

„Am o părere proastă, foarte proastă. Să-i schimbe pe toți. Niciunul nu-s de treabă, toți sunt mânjiți. Problema cred că începe de la cap, dacă prim-ministrul îi lasă să facă ce vor, vor face în continuare. Dacă prim-ministrul pune punct cu ei, atunci sperăm că va începe ceva ca lumea în țara asta. Dacă pe prim-ministru îl conduce un șef de partid, atunci nu o să se întâmple nimic. Deocamdată nu cred că trebuie să se schimbe și prim-ministrul, parcă vrea să facă ceva, doar că nu știu dacă nu-i din spate forțat să tacă și să nu facă ce vrea el.”

„Satisfăcător. De premier îmi place și încă vreo 4,5 miniștri, al Justiției și în special, al Agriculturii. Are voie, legea îi permite. Conduce el sau conduce Dragnea, din moment ce e premier, el e vioara întâi, Dragnea conduce Parlamentul. Că se consultă pe linie de partid cu Dragnea, asta e altceva. El conduce, el răspunde, el e Executivul. Sunt acolo câțiva neprofesioniști, care nu au ce căuta, numai că sunt membri de partid și atunci ocupă portofoliul”, au arătat câteva dintre persoanele intervievate.


Alți băimăreni recunosc că s-au săturat de politică și preferă să se uite la sport. „Mă abțin total, am o părere pe care o are, în general, toată lumea. Chiar nu urmăresc, în afară de sport nu mă interesează, pentru că este o lipsă de responsabilitate maximă, din punctul meu de vedere.”„Lăsați-mă cu politica. Sunt sătulă, m-am săturat.” 

Lucrurile despre mica remaniere se vor tranșa mâine în ședința Comitetului Executiv al PSD. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM