PĂREREA ELEVULUI: Consultarea privind regimul temelor pentru acasă e necesară

luni , 13 noi 2017, ora 15:55       de Ioana Popovici       Comunitate

 Consultarea națională privind regimul temelor pentru acasă este în plină desfășurare. Inițiativa acestei consultări aparține Ministerul Educației și Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei,  iar mulți elevi sigheteni au răspuns pozitiv,  dorind să se implice în completarea chestionarului online. 


Lansată de aproape o săptămână, consultarea națională se adresează cadrelor didactice, părinților și elevilor. Aceștia din urmă consideră că este necesar ca opinia lor să fie cunoscută.

“Mi se pare un lucru bun că încep să intereseze ce vor elevii, de fapt, și nu se consultă doar între ei, că noi suntem cei în cauză și pe noi artrebui să ne întrebe. E bine că se gândește lumea și la noi și ne întreabă de teme, pentru că e un subiect important în viața elevului”, consideră Denisa Vraja,  elevă la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighet.

Elevii sunt conștienți de importanța temelor pentru acasă și nu doresc eliminarea lor, ci vor doar ca acestea să fie calitative, nu cantitative. 

“Depinde de profesor și de materia respectivă, e foarte subiectivă această chestiune a temelor pentru acasă. Dacă profesorul este obișnuit să dea foarte multe teme și consideră că rezolvă mai multe lucruri și elevul învață mai bine, nu e neapărat adevărat, pentru că uneori chiar dacă faci mai multe teme nu înțelegi destul de bine la ore și nici nu știi să îți faci temele, iar dacă mergi următoarea zi la școală și nu ți-ai făcut tema iei nota 2, dar oricum nu înțelegi. Deci ar trebui să fie nu neapărat mai puține teme, dar să se predea mai bine și temele e ok cum sunt acum, dar să se înțeleagă mai bine la unele ore”, a mărturisit  eleva.

Chestionarele online pot fi completate până în data de 20 noiembrie, iar elevii speră ca odată centralizate rezultatele modificările cerute privind regimul temelor pentru acasă să fie concretizate.

 

tags: parerea, elevului:, consultarea, privind, regimul, temelor, pentru, acasa, e, necesara