Politic

”ȚOPĂIALA FISCALĂ”: PNL contestă modificarea Codului Fiscal și depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose

marti , 14 noi 2017, ora 15:17       de MaraMedia       Politic

Liberalii trag un semnal de alarmă și spun că România nu are parte de o revoluție fiscală, ci o țopăială fiscală, fără viziune, fără stabilitate și fără predictibilitate. Aceștia contestă modificarea Codului Fiscal și pregătesc o moțiune împotriva Guvernului Tudose. La nivel local, președintele PNL Maramureș îi provoacă pe social-democrați și cere explicații cu privire la scăderea bugetelor, odată cu modificarea acestui cod. 


Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, lansează o provocare pentru președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, pentru primarii de toate culorile politice din județul Maramureș și pentru miniștrii social-democrați maramureșeni care activează azi în Guvernul Tudose.

Aș vrea să lansez această provocare, să ne explice dânșii cum pot să fie de acord ca bugetul Consiliului Județean să fie scăzut substanțial, ca bugetele locale să fie scăzute substanțial. Cum pot să fie de acord că vor avea bani mai puțini pentru co-finanțări, pentru dezvoltarea locală, a proiectelor locale și județene? Cum poate domnul ministru al Educației să fie de acord că vor exista mai puțini bani la primării pentru renovarea școlilor, pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale în județul Maramureș? Cum poate fi de acord domnul ministru al Economiei care are în subordine companii de stat, care în curând vor intra în faliment din cauza acestor măsuri fiscale? Cum poate fi de acord domnul ministru cu scăderea numărului de angajați, până la urmă? Care sunt soluțiile Guvernului la problemele care le creează astăzi Codul Fiscal?”, întreabă președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Liderul liberalilor maramureșeni a mai arătat că așteaptă un răspuns de la social-democrați cu privire la scăderea bugetelor, odată cu modificarea Codului Fiscal. 

Astăzi, avem o presiune mai mare pe angajatori, pe bugetul companiilor private, pe bugetul companiilor de stat, o presiune mai mare pe bugetele locale, fie că vorbim de co-finanțări, fie că vorbim de proiecte de dezvoltare locală sau de înfrumusețarea localităților noastre, o absorbție a fondurilor europene pusă în dificultate din lipsa co-finanțărilor pentru că vor scădea plafoanele automat salariale pe proiectele europene, mai ales pe fondul capitalului uman, pensii mai mici pe viitor. Putem să ne pregătim, mai ales generațiile noastre, o să avem cu 15% mai puțin la pensie și sigur, în cele din urmă, falimentul companiilor de stat care din păcate, pentru că au avut management nepreformant, o mare parte dintre ele sunt și astăzi în dificultate, sunt în insolvență sau nu pot să își achite contribuțiile la timp”, mai declară președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan. 

Biroul executiv al PNL a decis ieri, în unanimitate, depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Tudose. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM