Sanatate

OMS lansează un plan pentru prevenirea deficienţelor de vedere

joi , 23 mai 2013, ora 22:19       de Agerpres       Sanatate

Ţările care fac parte din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au convenit lansarea unui plan de acţiune pentru reducerea cu cel puţin 25% a numărului de persoane cu deficienţe de vedere evitabile, a informat joi purtătorul de cuvânt al OMS, Fadela Chaib, potrivit EFE.

Conform ultimelor estimări mondiale, 285 de milioane de persoane au deficienţe de vedere, iar dintre ele, 39 de milioane sunt oarbe. Din totalul cazurilor, până la 80% sunt evitabile, potrivit experţilor.

Principalele două cauze ale deficienţelor de vedere sunt erorile de refracţie necorectate şi cataracta, care reprezintă 42% şi, respectiv, 33% din cazuri.

Planul aprobat prevede ca fiecare ţară să îmbunătăţească accesul persoanelor afectate la serviciile de reabilitare şi să aibă programe de control pentru bolile oculare ca parte a sistemului lor de sănătate. Obiectivul general este de a reduce cu o pătrime, între 2014 şi 2019, numărul persoanelor cu afecţiuni oculare ce pot fi prevenite.

Pentru atingerea acestui obiectiv, ţările OS au convenit să strângă date care să le permită să înţeleagă amploarea problemei, cauze şi tendinţe, precum şi să ia cele mai bune decizii în alocarea de resurse financiare şi umane. În acest sens, este considerată fundamentală determinarea numărului de oftalmologi la un milion de locuitori.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM