Sanatate

OFICIAL: Ministerul Sănătății sprijină consiliile județene pentru deblocarea proiectelor transfrontaliere în domeniul sanitar

vineri , 21 apr 2017, ora 20:03       de Agerpres       Sanatate

 Consiliile județene din partea de vest a țării vor beneficia de sprijinul Ministerului Sănătății pentru elaborarea și depunerea unor proiecte transfrontaliere în domeniul sanitar, astfel încât să fie evitate problemele ce ar putea apărea o dată cu deschiderea liniilor de finanțare, la 1 iunie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, remis vineri AGERPRES.


În acest sens, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, s-au întâlnit vineri, la Oradea, cu președinții consiliilor județene din Bihor, Satu-Mare și Timiș, pentru identificarea soluțiilor optime în vederea deblocării proiectelor transfrontaliere finanțate prin Programul România — Ungaria. La discuții au mai luat parte și reprezentanții Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO).

"Am reușit să ajungem la o înțelegere și am făcut pași importanți pentru a debloca o situație cu care se confruntă Consiliile Județene din Vestul țării care doresc să depună proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Județene, Ministerul Sănătății și Consiliul Concurenței să elaboreze și să transmită documentațiile necesare, astfel încât la data lansării liniei de finanțare, adică pe 1 iunie, acești beneficiari să poată depune proiectele strategice pe domeniul Sănătății fără a întâmpina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potențial ajutor de stat", a precizat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Întâlnirea de la sediul CJ Bihor a fost organizată de către Ministerul Sănătății, ca urmare a dispozițiilor primite de la premierul Sorin Grindeanu în ședința de guvern din 12 aprilie, se mai arată în comunicat.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM