Politic

OFICIAL: Alexandru Oros, ales preşedinte al PNL Sighet (vezi video şi foto)

joi , 20 apr 2017, ora 14:12       de MaraMedia       Politic

Alexandru Oros a fost ales aseară preşedinte al organizaţiei PNL Sighet. Liberalii sigheteni nu s-au dezminţit nici de această dată, alegerile fiind cu vociferări, părăsiri de sală de către „tabara Ivaşcu” şi cuvinte grele aruncate la intrarea în sală.


În prezenţa Comisiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor, compusă din Cristian Niculescu Ţâgărlaş şi Marinel Kovacs, în sala mare a Palatului Episcopal s-au reunit peste 150 de liberali sigheteni. Accesul în sală de această dată a fost atent controlat, intrând doar membrii cu drept de vot, pe baza buletinului de identitate, şi care se regăseau pe convocatorul pus la punct de preşedintele interimar şi verificat de Comisia de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Persoanele care nu se regăseau pe convocator au creat o adevărată busculadă la intrare, impiedicând o bună bucată de vreme şi accesul membrilor care aveau dreptul să intre. 

Fostul preşedinte interimar, Daniela Oniţa Ivaşcu, numită în funcţie de Mircea Dolha, a părăsit sala în semn de protest pentru faptul că nu au avut acces toţi membrii care păreau să o susţină. Totodată, i-a îndemnat şi pe cei deja prezenţi în sală să iasă. Puţini au urmat-o însă.

 „Toți cei care astăzi sunteți pentru mine în sală față de ceilalți, vă rog să mă urmați, că nu-i corect față de colegii noștri care stau afară și nu sunt lăsați să intre. Eu îmi retrag în asemenea condiții candidatura, vă să numiți președinte unic la PNL. Haideți, oameni buni, lăsați-i să-și aleagă cum doresc ei și pe cine doresc, pentru că nu-i corect față de colegii noștri. Nu-i corect! Nu-i lasă sa intre! Haideți că n-are sens, că n-ai cu cine!”

Membrul C.O.D.A. Marinel Kovacs a blamat în faţa celor prezenţi gestul Danei Oniţa Ivaşcu.

„Noi toți, oricare dintre noi, suntem ai partidului. Niciodată n-a fost partidul cuiva. C-a fost Quitus, c-a fost Câmpeanu, c-a fost Stoica, c-a fost Antonescu, niciodată n-a fost partidul lui. Ei au fost oamenii partidului. Partidu-i partid și oamenii fiecare sunt oameni care vor, sau nu vor să fie în acel partid pentru principii, pentru ceea ce își dorește partidul, și nu pentru ca eu să fie și voi sunteți ai mei și voi sunteți partidul meu. Partidul Național Liberal n-a fost niciodată confiscat de nimeni. Și așa ceva ce astăzi mi-a fost dat să auu aicea, n-am auzit din `90 și până acuma și îmi pare foarte rău pentru chestia asta. Dar nu e nicio problemă pentru că întotdeauna lucrurile se cern încet și eu nu spun decât atât: adevărul întotdeauna iese la iveală. Iar adevărul e unul singur, nu pot să fie două adevăruri. Cine va avea dreptate și cei care din Sighet vor decide cine vor să-i conducă și ce să însemne partidul lor, așa se va întâmpla. Noi aici care suntem veniți de la Baia Mare nu ne dorim decât un singur lucru: să aplicăm statutul PNL-ului, Sighetul să-și poată face o conferință de alegeri astăzi, să poată să meargă și sighetenii la conferința județeană, pentru că conferința județeană este a Partidului Național Liberal din Maramureș. Nu se poate să nu vină sighetenii la conferința Maramureșului. Dar nu pot să vină dacă nu se va ține conferința de alegeri, iar cineva se pare că dorește să nu se țină, decât în condițiile în care să câștige alegerile. Aici nu merge, e o competiție. Pot să fie 100 înscriși pentru funcții, că nu funcțiile îl fac pe om și mai ales pe partid. Partidul trăiește prin membri și nu prin cei care sunt la funcție. Nu am nicio atitudine părtinitoare, noi vrem să aplicăm un singur lucru: corectitudinea. Astăzi avem mandatul biroului județean, cei doi care suntem, Cristian Țâgârlaș și Marinel Kovacs, ca să asigurăm acest lucru - corectitudinea la alegerile de la Sighet. Sigur că trebuie să vedem și următorul lucru: de-o săptămână după ce s-a întâmplat data trecută aici, lucrul acela neplăcut, de-o săptămână ne chinuim să găsim dreptatea, să vedem de unde pleacă lucrurile. Nu se poate că de fiecare dată când ajungem laun punct în care credem că am ajuns să înțelegem lucrurile, din nou se răstoarnă”, a spus Marinel Kovacs. 

Într-o sală alăturată susţinătorii candidatei Dana Ivaşcu au încercat să organizeze alegeri paralele în care se pare că a fost aleasă în unanimitate. „Haideți să mergem dincolo, facem și noi alegeri!”, a spus Dana Ivașcu. Într-o poză din sala respectivă pot fi numărate aproximativ 40 de persoane. Tabara Ivaşcu susţine însă că au fost aproximativ 90, pentru a invoca o cifră apropiată de a celeilate tabere.

În lipsa prezenţei şi a girului dat de vreun membru de la judeţ al Comisiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor, fără convocator şi cabine de vot, această tentativă e puţin probabil să poată fi considerată validă.

În sala mare, după toată această tevatură, alegerile oficial convocate în organizaţia PNL Sighet sub conducerea membrilor Comisiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor, Marinel Kovacs şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, s-au desfăşurat normal. Liberalii aflaţi în sala mare au votat preşedintele şi biroul local de conducere în cabinele de vot puse la dispoziţie pentru a asigura secretul votului.

Alexandru Oros a fost ales preşedinte al PNL Sighet cu 97 de voturi pentru şi 2 abţineri. În urma voturilor s-a conturat şi biroul local de conducere, compus din vicepreşedinţii: Anişoara Mihali, Sorin Tămaş, Ştefan Cornel Măran, Petru Moiş Stoica, Adrian Danci, Grigore Şteţ, Petre Tomşa şi membrii Liliana Vârsta, Maria Kormos, Vasile Grigor, Vasile Hodor, Sorin Ulici, Vasile Alexandru Tivadar, Cristian Tisăliţă și Ioan Manța.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ce părere aveţi sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea va fi:
achitare
condamnare cu executare
condamnare cu suspendare

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM