Sport

ȘOCANT: Povestea majoretelor lui Kim Jong-un

marti , 13 feb 2018, ora 22:57       de Digi24       Sport

 Regimul din Coreea de Nord a trimis la Olimpiada de Iarnă, care are loc în Coreea de Sud, o delegație în care majoretele sunt mai numeroase decât sportivii. Tinerele au pus în scenă aceeaşi reţetă pe care o vedem la toate festivităţile comuniste: sincronizare perfectă şi entuziasm exagerat. E un spectacol care fascinează şi şochează, în acelaşi timp.


Seamănă cu un detaşament militar pentru că acţionează la comandă şi după reguli stricte. Nimic nu e la întâmplare pentru cele 229 de tinere trimise de regimul comunist să-i susţină pe sportivii nord-coreeni la Olimpiada de Iarnă.

În tribune, fiecare gest e calculat, toate se mişcă în acelaşi ritm şi de aceea i-au fascinat pe ceilalţi spectatori. La primele lor apariţii, au captat atenţia mai mult decât sportivii. Sud-coreenii s-au grăbit să le fotografieze, dar nu au putut interacţiona cu ele.

Fiecare grup de majorete e flancat de bărbaţi nord-coreeni care se asigură că fetele nu sunt luate la întrebări despre ţara lor. Iar dacă, totuşi, cineva le adresează o întrebare, singurul răspuns e un zâmbet cumva forţat.

Fetele au fost alese cu mare grijă de regim. Prima condiţie: să nu aibă niciun fel de legătură cu disidenţi, ca să nu existe riscul că s-ar putea gândi să nu mai revină acasă. Iar ceea ce au văzut în Coreea de Sud nu vor povesti niciodată.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM