Sport

ȘOCANT: Povestea majoretelor lui Kim Jong-un

marti , 13 feb 2018, ora 22:57       de Digi24       Sport

 Regimul din Coreea de Nord a trimis la Olimpiada de Iarnă, care are loc în Coreea de Sud, o delegație în care majoretele sunt mai numeroase decât sportivii. Tinerele au pus în scenă aceeaşi reţetă pe care o vedem la toate festivităţile comuniste: sincronizare perfectă şi entuziasm exagerat. E un spectacol care fascinează şi şochează, în acelaşi timp.


Seamănă cu un detaşament militar pentru că acţionează la comandă şi după reguli stricte. Nimic nu e la întâmplare pentru cele 229 de tinere trimise de regimul comunist să-i susţină pe sportivii nord-coreeni la Olimpiada de Iarnă.

În tribune, fiecare gest e calculat, toate se mişcă în acelaşi ritm şi de aceea i-au fascinat pe ceilalţi spectatori. La primele lor apariţii, au captat atenţia mai mult decât sportivii. Sud-coreenii s-au grăbit să le fotografieze, dar nu au putut interacţiona cu ele.

Fiecare grup de majorete e flancat de bărbaţi nord-coreeni care se asigură că fetele nu sunt luate la întrebări despre ţara lor. Iar dacă, totuşi, cineva le adresează o întrebare, singurul răspuns e un zâmbet cumva forţat.

Fetele au fost alese cu mare grijă de regim. Prima condiţie: să nu aibă niciun fel de legătură cu disidenţi, ca să nu existe riscul că s-ar putea gândi să nu mai revină acasă. Iar ceea ce au văzut în Coreea de Sud nu vor povesti niciodată.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM