Social

NU TE PUI CU IMAGINAȚIA! Contrabandiștii au început să ascundă țigări și-n pitici de grădină

miercuri , 13 iun 2018, ora 23:47       de Oana Dulf       Social

 Activitatea la Biroului Vamal Sighetu Marmației a înregistrat o creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cazurile cu țigări ascunse în autoturisme, găsite în timpul controlului vamal, sunt aproape la ordinea zilei.


Mărfurile din județ au fost exportate spre Elveția, Federația Rusă, Canada, Serbia, Ucraina, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel. 

”În luna mai, principalele mărfuri importate au fost: cherestea de rășinoase și fag, elemente și semifabricate din lemn de fag, mobilier din lemn și părți de mobilier din lemn, mese de lemn, anvelope noi din cauciuc, huse din piele, prelată din PVC. Acestea provin din Ucraina, Federația Rusă, Taiwan, SUA, Turcia, Bosnia Herțegovina, Australia, Emiratele Arabe Unite și Turcia”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Vasile Moldovan. 

 În luna mai, la frontieră s-au înregistrat noi cazuri mai deosebite.

”La controalele vamale efectuate pe sensul de intrare în țara noastră, la un autoturism au fost descoperite 2080 de bucăți țigarete ascunse în jardiniere cu flori și pitici de grădină ornamentali. Fapta contravențională a fost sancționată cu amendă în valoare de 5000 lei și confiscarea întregii cantități. Alte cantități de țigări au fost descoperite în portierele din spate, sub bancheta din spate și în locașul frânei de mână la un alt autoturism”, a informat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan. 

Punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna mai, de aproximativ 14.000 de mijloace de transport, respectiv peste 79.000 de persoane, volumul traficului rutier înregistrând o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut cu 12%. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM