Comunitate

NU SE LASĂ: Un nou miting de susținere a funcționării Judecătoriei Dragomirești

luni , 20 mar 2017, ora 14:57       de Dana Berci       Comunitate

 Dragomireștenii nu renunță la judecătorie și au organizat un nou miting de susținere a funcționării instituției. Alături de ei au fost și locuitorii din alte așezări, iar acum rămâne de văzut dacă eforturile vor da roade sau dacă judecătoria de pe Valea Izei îşi va închide porţile.


După ce s-au înaintat mai multe memorii pentru a se găsi o soluție în cazul Judecătoriei Dragomirești, oamenii au decis săptămâna trecută să iasă și în stradă. Ieri s-a organizat un nou miting la căminul cultural pentru a analiza hotărârea Ministerului Justiției. Alături de localnicii din Dragomirești, primarii din 11 localități din Maramureș susțin funcționarea judecătoriei.

 “Avem nevoie de instituția asta, la noi mai este numai în Sighet sau la Vișeu, vă dați seama că este diferență de vreo 35 de km. E foarte greu pentru că oamenii nu au cu ce să meargă. Sigur că au participat la protest și localnicii din Săliște, în jur de 50. Deocamdată nu am primit niciun răspuns, trebuie să vorbim cu primarul de la Dragomirești să vedem”, a spus Ștefan Iuga, primarul de la Săliștea de Sus.

 “Susținem funcționarea judecătoriei pentru că Dragomireștiul este așezat mult mai apropae decât Vișeu, distanța este jumătate în km și este mult mai rapid accesul și mai ieftin la Dragomirești decât la Vișeu de Sus. Nu sunt foarte mulți localnici care apelează la judecătorie, dar sunt câțiva și pot să apară oricând. Nu am participat la proteste, am semnat doar un memoriu prin care susținem inițiativa Primăriei Dragomirești de a solicita Ministerului Justiției prelungirea duratei de funcționare a Judecătoriei Dragmirești”, a adăugat Traian Nicolae David, primarul localității Ieud.

Judecătoria Dragomirești fost înființată în 1920 și a fucționat mai multe decenii, până în timpul regimului comunist, când a fost închisă. A fost reînfiinţată în septembrie 1994.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM