Comunitate

NU SE BAGĂ: Interes slab din partea romilor pentru o carieră în poliție

joi , 17 mai 2018, ora 14:07       de Oana Dulf       Comunitate

 Candidații de etnie romă au locuri special alocate pentru ei la școlile de poliție. Dar, din Maramureș, spre exemplu, tinerii care reprezintă această minoritate nu se înghesuie să urmeze o meserie în domeniu. Anul trecut a fost admis un singur candidat, din Baia Sprie, iar anul acesta există tot un singur candidat înscris pentru sesiunea din toamnă, din Remetea Chioarului. 


Oficialii Inspectoratului de Poliție al Județean fac un apel către reprezentanții comunităților rome din Maramureș să identifice candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ, pentru a se desfășura o activitate cât mai bună cu minoritățile pe plan teritorial. 

”Anul anterior am avut un candidat admis în sesiunea septembrie 2018 la Școala de Agenți de Poliție <<Septimiu Mureșan>> Cluj-Napoca, din Baia Sprie, Raymond Pârnău. Este un candidat admis, el va absolvi în luna noiembrie. Este în stagiul de pratică în momentul de față. Dacă aveți candidați, se pot întâlni și cu el ca să poată să discute referitor la admitere”, a spus comisarul șef de poliție Marius Cârlan, din cadrul IPJ Maramureș. 

Dacă în anii anteriori polițiștii au întâmpinat probleme de recrutare la romi pe linie de înălțime, de anul trecut nu mai există nici limită de înălțime și nici de vârstă. 

”Rugămintea mea ar fi să identificați cât mai mulți candidați să vină înspre noi. În acest moment, avem un singur candidat înscris, din Remetea Chioarului, la Școala de Agenți de Poliție pentru sesiunea septembrie 2018. Cred că și interesul dumneavoastră este de a avea reprezentanți în rândul poliției pentru a putea conlucra cât mai ușor și cu instituția poliției”, a mai susținut comisarul șef. 

În anul acesta, la Academia de Poliție, la specialitatea ordine și siguranță publică, din cele 238 de locuri, 8 sunt repartizate etniei rome, 6 pentru minoritatea maghiară și 4 pentru celelalte minorități. La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, din numărul total de 1.300 de locuri, 30 sunt alocate minorității rome și 10 pentru celelalte minorități. La Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, din cele 300 de locuri, 10 sunt pentru minoritatea romă și 3 pentru alte minorități.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM