Cultura

NU E DE RATAT: Folclor autentic, vreme de două zile, la Festivalul ”Floare mândră de pe Iza”

vineri , 25 mai 2018, ora 15:21       de Dana Berci       Cultura

 În acest sfârșit de săptămână la Șieu are loc cea de-a 28-a ediție a Festivalului ”Floare mândră de pe Iza”. Organizatorii promit și anul acesta două zile de folclor autentic, în cadrul acestui eveniment cu tradiție pentru Maramureș.


Evenimentul se va desfășura pe durata a doua zile. Sâmbătă va avea loc concursul, iar duminică este programat spectacolul de gală la care sunt așteptate nume importante din folclorul românesc.

”În data de 26-27 mai are loc cea de-a 28-a ediție a festivalului Floare mândră de pe Iza. În 26 este concursul, pe trei secțiuni, copii, adulți și instrumentiști iar în 27 parada portului popular, decernarea premiilor și spectacolul de gală. Așteptăm participnați din Moldova, Neamț, Botoșani  Sălaj, Cluj, Timișoara și bineîntețes Maramureș. Va fi și spectacol, cap de afiș este Ilie Medrea care vine din Sibiu și Ioan Drăgan din Oltenia, fost concurent de-al nostru și laureat al festivalului, și ceilalți sunt din Maramureș. Toți artiștii de muzică populară din Maramureș au fost laureați ai festivalului nostru și bineîneles că în fiecare ediție vin cu drag pentru a participa la spectacolul de gală”, a spus Maria Man, director la Căminul cultural din Șieu.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Șieu și Centrul creației populare. Festivalul va debuta la ora 12:00.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM