Economic

NOI REGLEMENTARI: Schimbări legate de asigurările obligatorii de răspundere civilă auto

vineri , 19 mai 2017, ora 16:42       de Dana Berci       Economic

  Cadrul legal al asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto  va fi schimbat pentru a doua oară în mai puțin de un an, astfel că în curând vor apărea o serie de modificări față de prevederile aflate acum în vigoare.


Actualul cadru legal al asigurărilor RCA este reprezentat de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 54/2016, act normativ ce se aplică din luna septembrie a anului trecut și care a înlocuit, la momentul respectiv, o lege. Cu toate acestea, asigurările auto obligatorii vor fi reglementate din nou prin lege, după ce deputații au adoptat miercuri un proiect ce prevede o altă schimbare a cadrului legal al asigurărilor RCA.

"Miercuri, 17 mai, a fost adoptată noua lege RCA, legea care privește asigurările obligatorii de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de circulație. Această lege modifică sau înlocuiște Ordonanța de Urgență 54/2016 care timp de 6 luni a plafonat tarifele RCA. Ca noutate pot să vă spun că au fost publicate de autoritatea de supraveghere financiară tarifele de referință. Acestea au fost calculate de către ASF cu caracter orientativ pentru firmele de asigurări", a explicat Ion Orza, expert în asigurări.

Potrivit noilor reglementări, tarifele vor fi diferențiate.

"Aceste tarife vor fi diferențiate în funcție de județ. Un județ cu grad ridicat de daunalitate, respectiv Cluj, Timiș, Brașov, va avea tarife mai mari decât noi. Diferența de prețuri nu o să fie considerabilă. Aceste prețuri urmează astăzi să intre în vigoare, dar din câte au promis cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară nu vor fi schimbări majore", a precizat Ion Orza.

O altă schimbare este posibilitatea portării clasei de bonus, adică dacă un client a avut o mașină pe care a radiat-o, iar ulterior a cumpărat o altă mașină, acesta are posbilitatea să își păstreze clasa de bonus avută anterior.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM