Eveniment

NOAPTEA MUZEELOR: Ce evenimente au loc mâine în Sighet

vineri , 19 mai 2017, ora 16:19       de Narcisa Chișiu       Eveniment

 Mâine Muzeul Maramureșului din Sighet își deschide larg porțile, până noaptea târziu, publicului care dorește să ia parte la programul pregătit pentru Noaptea Muzeelor. Proiecții de filme și lansări de carte țin afișul evenimentului de sâmbătă noaptea.


La ora 19:00 vizitatorii sunt așteptați la Muzeul Etnografic, acolo unde organizatorii au pregătit proiecția filmului ”Vreu”, având-o în rol principal pe actrița sigheteană Lavinia Pop Coman, dar și lansarea cărții ”Ghid turistic – Poienile Izei”, autori Vasile Timur Chiș și Mihail Hotea. De la ora 22:30, proiecții de filme documentare vor avea loc la Casa Elie Wiesel.   

”Casa Elie Wiesel este deschisă în acest an până noaptea târziu. Programul oferit la Muzeul Etnogtafic se va prelungi la Casa Elie Wiesel cu o proiecție de film documentar. Sunt mulți oaspeți în oraș, așa că am hotărât să avem proiecții de film legate de experiența Holocaustului, pentru că suntem în luna mai, atunci când a avut loc  deportarea evreilor maramureșeni. Este un film bazat pe mărturii ale unor evrei deportați și în același timp vom relua filmulețul legat de soarta familiei Ovitz”, spune Alina Marincea, muzeograf.

În noaptea de sâmbătă, la toate muzeele din țară vor fi organizate programe speciale. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM