Comunitate

NESIMȚIRE ÎN STARE PURĂ: Unii s-au învățat să-și arunce gunoaiele pe geam

vineri , 21 apr 2017, ora 17:37       de Dana Berci       Comunitate

 Un obicei prost al unor sigheteni a transformat blocul R4 de pe strada Popa Lupu într-un depozit de gunoaie. Câțiva locatari au făcut o obișnuință din aruncarea gunoaielor pe geam și depozitarea deșeurilor rezultate din materiale de construcții în jurul blocului.


Blocul are tencuiala spartă, iar în scară sunt aruncate sticle și pungi. Situația nu este mai roz nici afară. Persoanele care sunt reclamate pentru astfel de acțiuni sunt pasibile de amenzi usturătoare.

 „Dacă cineva îi reclamă sau dacă ne autosesizăm, riscă amendă, potrivit Hotărârii de Consiliu Local 72/2009, între 700 și 1500 de lei. Pe această cale rog locatarii atât din blocul R 4 cât și din alte cartiere cu probleme să depună sesizări la Primăria Sighet, la camera 9, iar acestea vor fi repartizate în funcție de competență la Poliția Locală care mă va sesiza pe mine, eu lucrez într-un protocol de colaborare cu dânșii. Fac apel și la locatari să fie mai responsabili, să nu mai arunce deșeurile menajere de la etajul blocului”, a spus Ovidiu Șuștic, șeful Poliției Ecologice Sighetu Marmației.

Astfel de situații au fost întâlnite în mai multe zone din Sighetu Marmației, iar în unele cazuri au fost făcute și reclamații.

 „Se fac și controale, dar este foarte greu să îi prinzi în flagrant. Am avut și reclamații scrise în cartierul Alexandru Ivasiuc, am fost la domnii care au fost reclamați, le-am atras atenția, cred că s-a lăsat și cu amendă. Cred că este lipsă de educație și de bun simț”, a adăugat Ovidiu Șuștic.

Șeful Poliției Ecologice Sighetu Marmației a mai precizat că în astfel de cazuri sunt aplicate direct sancțiuni.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM