NEMULȚUMIRI: Nu s-au finalizat lucrările la drum, dar au apărut primele probleme

marti , 13 mar 2018, ora 14:11       de Dana Berci       Economic

Strada Mihai Viteazu din Sighetu Marmației a intrat în reabilitare  în vara anului trecut. La acea vreme administrația locală spunea că se vor face lucrări complexe pe acest drum întrucât este extrem de circulat. Deocamdată  lucrările nu au fost finalizate, însă au apărut primele probleme.


Calitatea asfaltului turnat este motivul nemulțumirilor autorităților locale. În ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Scubli a mărturisit că a purtat discuții cu conducerea firmei care se ocupă de lucrări despre aceste probleme.


 ”Am avut o ședință tehnică cu un domn care s-a declarat a fi patronul acestei firme, eu l-am văzut prima dată dar nu asta este important, l-am chemat tocmai pe acest subiect și începând din momentul din care se va putea turna, se rașchetează tot stratul pe care aceștia l-au turnat. I-am întrebat care a fost motivul acestui necaz tehnic și mi-au spus că au schimbat furnizorul de bitum, e o chestie tehnică. Stratul se va turna din nou”, a explicat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.


Edilul a mărturisit că a găsit înțelegere la reprezentanții firmei care execută lucrările.


”Oamenii au scule, au de toate, nu au avut noroc din punctul meu de vedere, dar o să îi vedeți cum o să lucreze. Exceptând acest strat de uzură prost făcut, eu la ei am găsit destul de multă înțelegere, ne-am confruntat cu niște lucruri, ani de zile Liceul <<Dragoș Vodă>> evacua o apă de canalizare sub drum și în momentul în care s-a săpat, s-a săpat până la 3 metri adâncime și au scos afară toată partea formată din argilă și au înlocuit-o cu piatră, lucru care nu era în proiect, ei puteau să nu îl facă, dar l-au făcut. Nu poți să îi acuzi de rea intenție, îi acuzi de faptul că probabil și pe ei i-a păcălit cineva, trebuie să fim corecți, să așteptăm până la terminarea lucrărilor și atunci, dacă nu își fac datoria, cu siguranță nu își vor primi banii”, a adăugat primarul Horia Scubli.

 

Horia Scubli a mai precizat că la recepția lucrărilor pe lângă specialiști o să fie prezent și Consiliul Local.

 

tags: nemulȚumiri:, nu, s-au, finalizat, lucrarile, la, drum, dar, au, aparut, primele, probleme