Comunitate

NECAZURI: Mai multe localități maramureșene au fost afectate de inundații

marti , 12 iun 2018, ora 12:48       de Dana Berci       Comunitate

 Ploile abundente din ultimele zile au afectat mai multe gospodării din Maramureș. Din cauza inundațiilor, echipajele de intervenții au acționat în mai multe localități.


 Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile au afectat 17 localități de pe raza a nouă unități administrativ-teritoriale din județ - Bârsana, Cernești, Petrova, Bicaz, Remetea Chioarului, Cupșeni, Oarța de Jos, Șomcuta Mare și Groși Țibleșului. 

Precipitațiile abundente sub formă de ploaie au condus la formarea de torenți și scurgeri de pe versanți care au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi și pâraie. Torenții de pe versanți au transportat aluviuni, dar și resturi vegetale, materiale plastice și deșeuri. Șuvoaiele de apă au spălat 18,1 km drumuri comunale, respectiv 17,6 km de străzi și ulițe. Apele revărsate au inundat două curți, o anexă gospodărească și două gospodării. Aluviunile transportate au colmatat cinci fântâni și înnămolit parcarea Mănăstirii Bârsana. Debitele crescute au afectat 12 metri de zid de sprijin. Au fost inundate 100 hectare de terenuri agricole. Rafalele de vânt au afectat alimentarea cu energie electrică pe Valea Vișeului, Valea Ruscovei și în localitatea Nănești. Echipe specializate ale societății Electrica intervin pentru remedierea deficiențelor.

 Pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase au intervenit cu mijloace tehnice și umane structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, comitetelor locale pentru situații de urgență, SC Drumuri și Poduri SA. S-au transmis la nivel central rapoartele operative, iar în perioada următoare echipe mixte vor face evaluarea pagubelor produse, a precizat prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM