Turism

MOTIV DE MÂNDRIE: Maramureșul are prima destinație de ecoturism atestată la nivel național

joi , 2 noi 2017, ora 11:57       de Ioana Popovici       Turism

 Maramureșul se poate mândri cu prima destinație de ecoturism atestată la nivel național. Zona situată între râurile Mara și Cosău și Munții Gutâi, cu Creasta Cocoșului, a bifat cu succes cele 200 de criterii de evaluare pentru a primi această clasificare, iar luna aceasta este în proces de reevaluare.


Printre cele mai frumoase regiuni din România se numără și Maramureșul istoric. O lume aparte, cu oameni și locuri de poveste, tradiții și bucate alese, invită oameni din toate colțurile lumii să îi treacă porțile de lemn pentru se lăsa descoperită. Destinația ecoturistică Mara – Cosău – Creasta Cocoșului este susținută printr-un parteneriat local care include reprezentanți ai administratorilor ariilor protejate, autorități publice locale, ONG-uri dedicate dezvoltării durabile și conservării naturii și reprezentanți ai sectorului privat.

”În contextul ofertei turistice locale, ca primă destinație de turism atestată la nivel de țară, deci exact în luna aceasta suntem în procedură de reevaluare. La fel, am avut nu 50, ci 200 de criterii de bifat și de dovedit. Ca atare, din câte dosare de candidatură au fost depuse acum trei ani, Maramureșul, zona noastră, care se așază între râurile Mara și Cosău și Gutâi, Creasta Cosoșului, deci e o zonă minunată, e inima Maramureșului, e Maramureșul istoric. Este o zonă cu identitate locală, cu tradiții foarte bine păstrate în sate. Ce facem noi ca destinație de ecoturism? Diversificăm oferta turistică a zonei și, practic, pe lângă aceste tradiții, păstrate și binecunoscute de turiști până acum, aducem noi activități, noi experiențe, diversificând experiențele turiștilor care vin aici”, a declarat Edit Pop, manager destinație Eco-Maramureș.

Oferta turistică a acestei destinații ecologice este una foarte variată și include activități în natură, experinețe culturale și servicii locale, întrucât Maramureșul istoric este caracterizat de un bogat patrimoniu natural, o civilizație a lemnului, de tradiții și meșteșuguri deosebite. 

”Pentru cei care sunt mai viguroși avem 162 de km de trasee de cicloturism, biciclete, care sunt de dificultate mai mică, mai mare, în funcție de capacitatea fiecăruia. Avem peste 70 de biciclete disponibile la pensiuni pentru închiriat.  În afară de asta, se pot face drumeții, mai mici, mai lungi, mai scurte, mai provocatoare. Avem Creasta Cocoșului care ne veghează de sus de la înălțimi. Este o formațiune de rocă vulcanică, chiar sub forma unei creste de cocoș.  Este cea mai vizitată atracție turistică, momument al naturii din zonă, vin turiști din străinătate, deci oferta este variată”, a adăugat Edit Pop.

Destinația ecoturistică Mara – Cosău – Creasta Cocoșului, aflată în proces de reevaluare luna această, își propune să continue dezvoltarea unui turism responsabil, întemeiat pe respectul pentru valorile naturale și culturale ale acestei zone.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM