Economic

MINISTRUL ECONOMIEI: Legile privind investițiile de interes public și fondul suveran sunt la nivel de draft final

vineri , 21 apr 2017, ora 17:44       de Agerpres       Economic

 Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a anunțat vineri, la Brăila, că două proiecte mari ale Guvernului Grindeanu, respectiv Legea privind investițiile de interes public și Legea fondului suveran de dezvoltare și investiții, sunt gata la nivel de draft final.


"Marea provocare a fost să obținem suportul din punct de vedere al serviciului tehnic, dar și pentru viitoarele aprobări de la organismele internaționale, respectiv FMI, Comisia Europeană, lucru care s-a întâmplat. Chiar aseară, când veneam spre Brăila, am primit ultimul material de la BEI, care a lucrat cu noi și pentru noi din partea Comisiei Europene", a declarat Tudose.

Ministrul Economiei a precizat că ambele proiecte sunt făcute complet, în sensul că "există legea de înființare a fondului și există actul constitutiv al acestei structuri ca anexă la proiectul de lege, făcând parte integrantă din lege", iar în ceea ce privește Legea privind investițiile de interes public există corpul de lege și normele de aplicare, "pentru că, după cum știți, aveam boala aceasta, ne omorau apoi normele, care trebuiau făcute în 60 sau 90 de zile, care se transformau în 120 de zile și care schimbau complet sensul legii inițiale".

Mihai Tudose a mai spus că există două sau trei variante ale legilor, pe care se fac simulări interministeriale, într-o săptămână urmând să fie finalizate.

"(...) Vom avea răspunsul la toate simulările pe care le facem, pentru că vrem să fie legi stabile, să nu mai trebuiască modificate din an în an, pe care să ne putem baza și care să răspundă necesităților privind marile investiții de interes public din România", a precizat ministrul Economiei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM