Vremea

METEO: Vreme instabilă la începutul verii: temperaturi de 32 de grade și ploi cu descărcări electrice

marti , 5 iun 2018, ora 09:09       de www.digi24.ro       Vremea

 Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni o vreme în general caldă şi temperaturi normale pentru această perioadă, deşi vor exista câteva intervale în care probabilitatea de ploi sub formă de aversă va fi mai mare, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.


În Banat, în prima săptămână, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel că pe 8 şi 9 iunie valorile termice maxime vor atinge, în medie, 30 - 31 de grade. În timpul nopţilor, media minimelor va fi cuprinsă între 15 şi 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, oscilând uşor, de la o zi la alta, în jurul maximei de 28 de grade. Nici media valorilor termice nocturne nu va avea variaţii semnificative, urmând să scadă uşor, de la 15 - 16 grade în datele de 11 şi 12 iunie, spre 13 - 14 grade în dimineţile zilelor de 16 şi 17 iunie. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse local însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină) se pot semnala oricând pe parcursul celor 14 zile, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6 - 8, 9 - 11 şi 13 - 15 iunie.

În Crişana, în primele şapte zile ale intervalului, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel că pe 9 iunie valorile termice maxime vor ajunge la o medie de 29 - 30 de grade. În timpul nopţilor, media minimelor va fi cuprinsă între 14 şi 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile maxime diurne vor avea mici variaţii de la o zi la alta, în jurul mediei de 27 de grade, menţinându-se apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Media valorilor termice nocturne, la rândul ei apropiată de normalul perioadei, urmează să scadă foarte puţin, de la 15 - 16 grade în datele de 11 şi 12 iunie, spre 14 grade în dimineţile zilelor de 16 şi 17 iunie. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse local mai însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină) se pot semnala oricând pe parcursul celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6 - 8 şi 9 - 14 iunie.

În Transilvania, procesul de încălzire a vremii se va resimţi până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25 - 26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variaţiile în ceea ce priveşte media temperaturilor minime vor fi nesemnificative, de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 şi 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12 - 13 grade în fiecare noapte. Probabilitatea de apariţie a averselor local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6 - 8 şi 9 - 15 iunie.

În Maramureş, vremea se va încălzi treptat în intervalul 4 - 9 iunie, media valorilor maxime urmând a ajunge la 29 de grade. Ulterior, temperatura aerului se va menţine la valori maxime, în medie, de 25 - 26 de grade până pe data de 17 iunie. Minimele, în medie pe regiune, vor fi în scădere spre 12 grade în data de 7 iunie, apoi vor creşte până la 15 grade pe 10 iunie, iar în a doua săptămână se vor situa între 13 şi 15 grade. Averse, local mai însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie între 6 şi 10 iunie şi în unele zile ale intervalului 11 - 16 iunie.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM