Social

MESERIE SOLICITANTĂ: Nu e ușor să fii poștaș

miercuri , 14 iun 2017, ora 12:48       de Dana Berci       Social

 Meseria de poștaș nu este deloc ușoară. Indiferent că este vreme frumoasă sau ger, poștașii bat cartiere zilnic pe jos sau cu bicicleta pentru a duce la timp corespondența sau pensiile. Dacă în timpul iernii aceștia întâmpină probleme din cauza friguluii, vara canicula este cea care le dă bătăi de cap.


Deși tehnica de lucru s-a modernizat în ultmii ani, nu același lucru se poate spune și despre distribuirea corespondenței. Poștașii sunt nevoiți să meargă zilnic kilometri întregi pe jos sau cu bicicleta.

 „Ei sunt în număr de 16, se descurcă bine, din păcate în toată lumea această activitate a factorilor poștali se desfășoară cum se desfășoară și la noi, cu bicicleta și pe jos. În țările mult mai dezvoltate au introdus niște mopede, dar nu știu ca undeva să se facă distribuirea de pe mașină pentru că se merge din casă în casă și nu văd cum ar putea face această operațiune”, a spus Grigore Mihalca, dirigintele Oficiul Poștal Sighetu Marmației.

Nici în zilele caniculare poștașii nu au condiții speciale de muncă. Li se recomandă în schimb să nu iasă pe teren la orele amiezii și li se dă apa.

 „În timpul verii, când temperaturile cresc, primesc apă, 2 litri de apă pe zi și de regulă le recomandăm să aștepte până se face timpul mai răcoros, dar și distanțele parcurse în zilele toride sunt strictul necesar și se descurcă cu haine mai subțiri, cu sandale”, a adăugat dirigintele Oficiului Poștal Sighetu Marmației.

În Sighetu Marmației sunt și 2 femei care practică această meserie.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM