Comunitate

MĂSURI: S-a lăsat cu sancțiuni pentru cei care și-au încropit diguri din gunoaie pe strada Mocăniței din Sighet

vineri , 17 mar 2017, ora 14:02       de Dana Berci       Comunitate

 Garda de Mediu Maramureș a dispus primele măsuri în urma verificărilor făcute pe strada Mocăniței din Sighetu Marmației. Au fost sancționați atât agenți economici, cât și persoana care efectua transporturile deșeurilor pe terenurile din acea zonă.


În urmă cu o săptămână autoritățile au fost sesizate că pe strada Mocăniței se formează o adevărată groapă de gunoi după ce câțiva locatari au decis să facă diguri la terenurile lor pentru ca acestea să nu mai fie inundate, pe câteva parcele fiind depuse  deșeuri rezultate din construcții și demolări, rumeguș, saci de plastic sau PET-uri. În urma investigaților făcute, au fost date sancțiuni usturătoare, iar proprietarii terenurilor trebuie să igienizeze zona.

 „Comisarii din cadrul serviciului Comisariatul Județean Maramureș și al Gărzii Naționale de Mediu au finalizat investigația referitor la incidentul sesizat în acea zonă. Au fost sancționați contravențional 2 agenți economici cu obiectul de activitate prelucrare lemn, s-au identificat cei doi agenți economici care au depozitat deșeuri pe respectivul amplasament și au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 lei fiecare”, a spus Claudia Simion, ofițer de presă la Garda de Mediu Maramureș.

În urma verificărilor făcute de către reprezentanții Gărzii de Mediu a mai fost sancționată contravențional cu.10 000 lei o persoană care a efectuat transportul de deșeuri la în acea zonă. 

 „Menționăm că investigația a fost susținută de către autoritatea locală. Împreună cu aceștia s-au dispus măsuri privind identificarea proprietarilor de terenuri și luarea măsurilor pentru igienizare și salubrizare a zonei. Termenul va fi dispus de autoritatea locală în funcție de condițiile meteo și în funcție de accesul și durata intervenției’, a adăugat Claudia Simion.

Sancțiunile contravențioanle pot fi contestate în termen de 15 zile.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM